Descoperirea a fost făcută la ora 17.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Acolo s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autoturism marca Mercedes, un cetăţean irakian, în vârstă de 29 de ani, alături de care mai călătoreau alte trei persoane cu documente de identitate suedeze.

Atunci când au verificat mijlocul de transport, poliţiştii de frontieră români au descoperit, ascunse în portbagaj, acoperite cu bagaje, trei persoane, o femeie şi doi copii, ce aveau vârsta între 2 şi 5 ani. Acestea nu vorbeau nicio limbă de circulaţie internaţională şi nu deţineau documente de identitate, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

Cu privire la cele constatate, şoferul maşinii a declarant că a luat cele trei persoane dintr-o parcare din apropierea oraşului Ruse – Bulgaria şi urma să le transporte într-o ţară din nordul Europei.

Conform protocolului româno – bulgar, migranţii, şoferul şi autoturismul, precum şi pasagerii, cetăţenii suedezi, au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.