Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire FABULOASĂ în INSULA PAȘTELUI! Coloșii de sute de tone au fost ÎNGHIȚIȚI DE APE
Descoperire FABULOASĂ în INSULA PAȘTELUI! Coloșii de sute de tone au fost ÎNGHIȚIȚI DE APE

Descoperire FABULOASĂ în INSULA PAȘTELUI! Coloșii de sute de tone au fost ÎNGHIȚIȚI DE APE

Descoperire fabuloasă în Insula Paștelui, Chile. În mijlocul pustiului pacific au fost descoperite de către arheologi aproximativ 100 de statui monolitice gigantic. Ele erau răspândite peste tot pe insula Rapa Nui. Figurile din piatră s-au dovedit a fi o descoperire extraordinară și pentru istorici care s-au întrebat cum au fost mutate bucățile de piatră în diverse puncte de pe insulă, pe teren accidentat.

Arheologii au descoperit că statuile gigantau au corpuri imense îngropate în pământ. Statuile nu au fost îngropate intenționat, ci de către pământul adus de ploi. Statuile au fost sculptate folosindu-se frânghii, pietre, bulumaci și unelte din piatră.

Jo Anne van Tilburg, conducătoarea echipei care a realizat săpăturile a mărturisit că „au descoperit busturile unor statui înalte de 7 metri”. „Sute, poate mii de vizi tatori pe insulă au fost uimiţi să vadă că, într-adevăr, statuile de pe Insula Paştelui au corpuri! Totuşi, mai important e că am descoperit multe lucruri despre tehnicile Rapa Nui de inginerie antică”, conform Historia.