Evenimentul Zilei > International > Descoperire EPOCALĂ. S-a rescris ISTORIA unui întreg continent
Descoperire EPOCALĂ. S-a rescris ISTORIA unui întreg continent

Descoperire EPOCALĂ. S-a rescris ISTORIA unui întreg continent

Descoperire facută în Insula Trinquet. Confirmă poveştile Consiliului Heiltsuk despre comunităţile costale antice, care au existat de-a lungul generaţiilor.

Descoperire uimitoare a arheologilor.

Aceştia descoperă constant unelte folosite la aprins focul, cârlige de pescuit şi suliţe care datează din epoca de gheaţă.

Un sat antic despre care se crede că este cea mai veche aşezare umană găsită vreodată în America de Nord a fost descoperită în urma unor săpături pe o insula.

Satul, care a fost estimat la o vechime de 14.000 de ani, a fost găsit pe Insula Trinquet, la 500 de kilometric în nord-vestul oraşului Victoria, Canada. S-a estimat că satul ar fi mai vechi decat Piramidele din Egipt.

Arheologii susţin că artefactele găsite în urmă săpăturilor arată cum a apărut civilizaţia în Nordul Americii.

Alisha Gauvreau, studentă cu doctorat în antropologie la  Universitatea din Victoria şi cercatatoare la Institutul Hakai, a luat parte la săpături.

Aceasta a declarat unei televiziuni din Canada că: “Îmi amintesc când am primit rezultatele înapoi şi am văzut datele, am fost ceva de genul “O DOAMNE, sunt foarte vechi!”. Aceste lucruri ne duc cu gândul la cum a fost populată pentru prima dată America de Nord”.

Conform Institutului Heiltsuk, există poveşti transmise pec ale orală despre aşezările de pe coasta.

William Housty, de la Institutul Heiltsuk afirmă că “să te gândeşti că toate aceste poveşti au supravieţuit de-a lungul timpului şi astăzi ne sunt confirmate de dovezi concrete, este pur şi simplu incredibil”.