Printr-o cercetare efectuată recent, neurologii americani au dorit să identifice „zona din creier în care este codificată informaţia emoţională implicată în senzaţia de anxietate, după cum a explicat într-un comunicat de presă un expert în domeniu.
Celulele au fost descoperite într-o structură numită hipocamp, o componentă importantă a creierului uman şi din cel al unor vertebrate precum şoarecii, ce deţine un rol important în definirea stării de dispoziţie şi formarea memoriei, scrie Digi 24.

Aceste celule sunt prezente, probabil, şi la oameni, după cum a declarat Rene Hen, cadru didactic în cadrul CUIMC. „Le numim 'celule ale anxietăţii' deoarece se activează în momentul în care animalele se află în locuri care le declanşează teamă”, mai explică specialiștii.

În urma activării acestor celule sunt trimise mesaje către alte zone ale creierului, ce declanşează comportamente anxioase precum evitarea zonelor periculoase sau refugierea în locuri sigure, se menţionează în studiu. Prin intermediul studiilor efectuate, oamenii de știință au ca scop descoperirea de noi tratamente ce pot fi administrate persoanelor aflate în stări puternice de anxietate.