Evenimentul Zilei > International > Der Spiegel: Cancelarul Merkel CANDIDEAZĂ pentru un nou mandat
Der Spiegel: Cancelarul Merkel CANDIDEAZĂ pentru un nou mandat

Der Spiegel: Cancelarul Merkel CANDIDEAZĂ pentru un nou mandat

Cancelarul german Angela Merkel, aleasă în funcție din 2005, a decis să candideze pentru un al patrulea mandat. Ea și-a început deja pregătirile pentru campania din 2017, informează Der Spiegel.

"Merkel a decis, evident, să candideze din nou în 2017", scrie Der Spiegel, citând o susă care a dorit să rămână anonimă. 

Potrivit publicației germane, citată de Agerpres, liderul Uniunii Creștin-Democrate (CDU) a avut recent o întâlnire cu secretarul general al formațiunii, Peter Tauber, directorul său de campanie, și cu Klaus Schueler, managerul politic al CDU, pentru a discuta despre strategia viitoarei campanii.

"Operațiunile de campanie ar trebuie să aibă baza la sediul de partid al CDU. În urma întâlnirii, a început recrutarea personalului de campanie", a adăugat sursa citată. 

Angela Merkel, care a împlinit 61 de ani pe 17 iulie, a evitat să facă o declarație publică despre o eventuală nouă candidatură, chiar dacă, într-un discurs ținut anul trecut la Koln, a făcut o aluzie în acest sens.

Precedentul cancelar creștin-democrat, Helmut Kohl, a condus guvernul federal timp de 16 ani, înainte de a pierde, în 1998, al cincilea mandat în favoarea social-democratului Gerhard Schroeder. Niciunul dintre aceștia nu s-a bucurat însă de o asemenea popularitate printre alegători ca cea a Angelei Merkel.

Potrivit Reuters, un purtător de cuvânt al CDU a refuzat să comenteze informația apărută sâmbătă în presă. Angela Merkel se află în prezent în vacanță, în Alpi.