Dacă ceilalți tineri parlamentari PSD s-au grăbit să dea asigurări că “România chiar merge bine, tinerii chiar se preocupă pentru viitorul României și asta nu ne poate decât bucura”, deputatul Florin Manole a avut un punct de vedere care a ridicat, a mirare, sprâncenele  lui Victor Negrescu. “Mare diferență între astăzi și 2019 nu poate să fie. Mari diferențe pot să fie doar dacă te uiți, de exemplu, la salariul minim, acolo unde 100 de lei in plus pe an contează enorm pentru foarte mulți oameni. Mari diferențe pot să fie dacă susținem  creșterea asta economică și ea este și redistribuită, nu să câștige numai unii, cum se întâmplă uneori” a spus tânărul deputat

Florin Manole crede că 2019 va fi un an agitat în vâltoarea alegerilor. “Eu sunt destul de pesimist . Cred că 2019 o să fie un an cu cuțitele pe masă, în care toată lumea se bate, prima dată la alegerile europarlamentare și apoi la prezidențiale. Și nu mă refer la toată lumea, din partid, în partid ci la lumea politică. Cred că o să fie foarte tulburată în 2019 din motive de două tururi de alegeri. Și dacă noi o să adoptăm un discurs oarecum eurosceptic în alegerile europarlamemtare și prezidențiale, cum sper să nu se întâmple, văd o Românie foarte dusă pe câmpii, din păcate. Sper să nu se întâmple așa”.

Deputatul PSD, Florin Manole, a amintit, în contextul alegerilor din 2019, și de scandalul clientului roman refuzat de o vânzătoare la Kaufland, Odorheiul Secuiesc. “Până la urmă, filmul acela este unul trunchiat. E rupt din el.. cum omul acela se duce și cere mici în afara programului. Nici să lucrezi nu e bine în afara programului, darămite să mănânci mici. Așa că tema aia, serios vorbind, este o temă importantă și anume, naționalismul. E ultima propoziție pe care vreau să o spun. PSD a avut în campania de europarlamentare din 2014, una din cele mai naționaliste campanii posibile. Greșit. Sper să nu se mai întâmple”.