Evenimentul Zilei > Justitie > Deputatul Mircia Muntean (PSD), trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului
Deputatul Mircia Muntean (PSD), trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului

Deputatul Mircia Muntean (PSD), trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe deputatul PSD Mircia Muntean, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, la data de 30 octombrie 2014, organele de poliţie din cadrul municipiului Deva au fost sesizate cu privire la faptul că, în zona aflată în intersecţia semaforizată dintre str. Zarandului şi str. Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulaţie a sensului de mers Sibiu – Arad, s-a produs un eveniment rutier în care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva, potrivit Agerpres.

  • Din probele administrate în cauză, a reieşit că Mircia Muntean, aflat în stare de ebrietate, a intrat în coliziune cu vehiculele aflate în staţionare la culoarea roşie a semaforului, venind din spatele acestora şi nereuşind să oprească la timp autoturismul la volanul căruia se afla, ulterior îndepărtându-se de zona accidentului.

Mircia Muntean a fost descoperit, după aproximativ 20 minute, încercând să escaladeze un gard împrejmuitor din apropiere şi dus la locul accidentului de către un poliţist.

În buletinul de analiză toxicologică-alcoolemie emis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, se atestă faptul că Mircia Muntean avea o alcoolemie de 1,30 gr la mie la prima probă de sânge recoltată, respectiv 1,10 gr la mie la cea de-a doua probă.

Raportat la decizia nr. 732 din 16 decembrie 2014 a Curţii Constituţionale, referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 336 alin. 1 şi 3 Cod penal, prin ordonanţa din data de 10 martie 2015, s-a dispus recalcularea valorii alcoolemiei lui Mircia Muntean la momentul depistării în trafic, imediat după producerea accidentului, respectiv orele 18:30, în data de 30 octombrie 2014.

Astfel, prin raportul de expertiză medico-legal al IML Timişoara, din data de 18 martie 2015, prin interpretarea retroactivă a alcoolemiei s-a concluzionat că "la data de 30 octombrie 2014, la ora 18:30, inculpatul Muntean Mircea era în eliminare şi ar fi putut avea o alcoolemie teoretică de aproximativ 1,80 gr la mie".

Actul medico-legal mai menţionează că s-a constatat o neconcordanţă între alcoolemia teoretică rezultată din datele de consum şi valorile certe stabilite la analiză, neconcordanţă ce denotă un consum real de băuturi alcoolice mai mare decât cel declarat.

Prin acelaşi act, procurorii au dispus clasarea cauzei cu privire la comiterea de către Mircia Muntean a infracţiunii de părăsire a locului accidentului, motivat de faptul că în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale.

Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: