Evenimentul Zilei > Politica > Deputatul Daniel Gheorghe, despre planul diabolic de cenzurare a presei: ” o tentativă pur totalitară”
Deputatul Daniel Gheorghe, despre planul diabolic de cenzurare a presei:  ” o tentativă pur totalitară”

Deputatul Daniel Gheorghe, despre planul diabolic de cenzurare a presei: ” o tentativă pur totalitară”

După ce a aflat că se pune la cale un plan unde s-a şi întocmit deja o listă neagră a site-urilor care trebuie cenzurate deoarece produc "ştiri false", deputatul liberal Daniel Gheorghe, a avut o reacţie acutând că este "o tentativă pur totalitară" de a limita libertatea cuvântului.

"Am aflat cu uimire despre faptul că un grup de cetățeni doresc să pună pe picioare o aplicație care să cenzureze știrile de pe facebook și sa elimine așa zisele "știri false".
Aici, eu ca liberal nu pot decât să disting o tentativă pur totalitară de a limita libertatea cuvântului într-un mod care ar face invidioasa chiar și cenzura comunistă. În primul rând cine și în ce fel stabilește ce înseamnă o "știre falsă"?

In lumea reală nu se pot aplica norme abstracte a căror conotație ideologică este evidenta. Se folosește cumva o grilă a marxismului cultural prin care se stabilește" adevărul "? Vom avea cumva ca finalitate și un Minister al Adevărului care să ne spună ce avem voie să credem și ce e interzis să credem?
Iar în al doilea rând inițiativa de cenzură informatică a unui număr de 70 de publicații online este profund ilegală. Ilegală deoarece încalcă articolul 30, Libertatea de Exprimare, din Constituţia României care la primele 2 paragrafe spune astfel : "(1)Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă ".

Este datoria mea, ca liberal, sa atrag atenția asupra unor astfel de derapaje care ating în mod grav libertățile fundamentale pe care românii le-au obținut prin mari sacrificii de sânge. De la o vreme vedem cum retorica revoluției culturale câștigă tot mai mult teren în România și cum norii negri ai totalitarismului tind să se facă din nou văzuți.

Stau și mă întreb ce inițiative "mărețe" vor urma : limitarea programului radio-tv la 2 ore, incendierea cărților "reacționare" in față la Biblioteca Națională ori direct construirea unui sistem de lagăre de muncă forțată pe canalul București – Dunăre unde să fie duși toți cei care încă mai îndrăznesc să gândească liber?" potrivit criterii.ro.