Deputatul Dan Vîlceanu a fost exclus din PNL. Nicolae Ciucă a explicat mișcarea liberalilor

Deputatul Dan Vîlceanu a fost exclus din PNL. Nicolae Ciucă a explicat mișcarea liberalilor Sancțiune maximă pentru Dan Vîlceanu. Sursa Foto. Arhiva EVZ

Nicolae Ciucă a spus care au fost subiectele dezbătute în timpul ședinței PNL de luni, 3 iulie. Pe această listă s-a numărat și cererea filialei Gorj privind eliminarea din partid a lui Dan Vîlceanu. Deputatul a fost exclus din PNL.

Nicolae Ciucă a ținut o conferință de presă în timpul căreia a prezentat subiectele dezbătute în timpul ședinței PNL de luni, 3 iulie. Liderul liberalilor a declarat că a dat curs unei solicitări venite din partea filialei PNL Gorj privind eliminarea din partid a lui Dan Vîlceanu. „Ultima decizie a fost de a da curs solicitării filialei Gorj în ceea ce priveşte excluderea din partid a domnului deputat Dan Vîlceanu”, a declarat Nicolae Ciucă.

Excluderea din partid a fostului ministru de Finanțe a fost vehiculată încă din momentul în care Dan Vîlceanu a susținut că nu va vota Guvernul lui Marcel Ciolacu. Deputatul a motivat alegerea sa prin faptul că Marcel Ciolacu ar fi avut o mulțime de atacuri la adresa liberalilor. Vîlceanu a mai adăugat că el nu poate susține un ministru care este împotriva PNL.

Ce a spus Dan Vîlceanu în momentul învestirii Guvernului lui Marcel Ciolacu

„Este altfel situația acum, prin votul acesta este maxima trădare a electoratului, până acum am avut premier. Țineai de premierul tău, indiferent cu cine ești la guvernare, tu erai cel care guverna, practic, acum Ciolacu și PSD au ajuns să guverneze cu voturile noastre. Domnul Ciucă cu gura lui mi-a spus: «asta e, faci ce vrei»”, a spus în momentul votului Dan Vîlceanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dan Vîlceanu a fost ministru al Investiilor Europene, în guvernul condus de fostul premier Florin Cîţu. Este important de precizat că și în privința lui Florin Cîțu au existat zvonuri că va fi exclus din partid, după ce a susținut că nu va vota noul Guvern condus de liderul PSD. Decizia în cazul lui Vâlceanu s-a luat cu 25 de voturi pentru și opt împotrivă.

Liderii PNL au mai discutat și despre eliminarea facilităților fiscale, despre reducerea numărului de funcţii de secretar de stat la nivelul fiecărui minister și despre absorbția fondurilor europene. Biroul Executiv al partidului a votat respingerea proiectului pentru ridicarea pragului electoral la 7%.