Nicolae Ciucă se opune proiectului susținut de Marcel Ciolacu de ieftinire a alimentelor. Îndeamnă liberalii să acorde atenție sporită

Nicolae Ciucă se opune proiectului susținut de Marcel Ciolacu de ieftinire a alimentelor. Îndeamnă liberalii să acorde atenție sporită Nicolae Ciucă. Sursa foto: Razvan Valcaneantu

După o întâlnire cu miniștrii PNL, liderul partidului, Nicolae Ciucă, a exprimat clar lipsa de utilitate a proiectului susținut de Marcel Ciolacu referitor la reducerea prețului la alimente.

Nicolae Ciucă le-a solicitat miniștrilor PNL să monitorizeze cu atenție modul în care se va implementa și desfășura această măsură, iar, în plus, a menționat că va investiga motivele pentru care nu a funcționat în alte țări. „Am discutat cu miniștrii și secretarii de stat liberali proiectele pe care PNL le va sprijini în cadrul ședinței de guvern de săptămâna aceasta.

Susținem ca românii să beneficieze de prețuri mai mici la alimentele de bază, în această perioadă dificilă atât pentru România, cât și pentru întreaga regiune”, a spus Ciucă.

Nicolae Ciucă respinge proiectul lui Marcel Ciolacu

Nicolae Ciucă subliniază importanța asigurării pregătirii pieței pentru a reacționa pozitiv la proiecte pilot similare și punctează că PNL susține că soluția pe termen lung constă în sprijinirea producătorilor și procesatorilor români, astfel încât aceștia să poată aplica prețuri mai mici.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În acest context, am cerut specialiștilor partidului, inclusiv miniștrilor cu rol avizator, să urmărească acest proiect promovat de ministrul Agriculturii pentru o perioadă de trei luni și să se asigure că acesta a fost discutat în detaliu cu toți actorii de pe lanț. De asemenea, trebuie să vedem exact ce nu a mers în alte țări care au aplicat scheme similare, pentru a optimiza procesul de implementare.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, ministrul Mediului, Mircea Fechet, care a fost pe teren în localitățile afectate de inundații, ne-a prezentat situația de la fața locului, precum și măsurile care sunt luate pentru a sprijini românii care au avut de suferit”, a anunțat liderul PNL.

Pe lângă subiectul discutat despre examenele naționale, au fost abordate și teme legate de modernizarea sistemului educațional, precum și evaluarea progresului în implementarea normelor Planului Național de Prevenire și Combatere a Cancerului. Aceste norme reprezintă un instrument esențial pentru pacienții cu afecțiuni oncologice.

Recent, referitor la discuţiile privind reducerea preţului alimentelor, Marcel Ciolacu a declarat: „Nu voi accepta ca o coaliţie să conducă guvernul României, dar, aşa cum am făcut când Nicolae Ciucă a fost prim-ministru, deciziile majore le luăm împreună”.