Editura Evenimentul si Capital

Deputatul Anton Marin, declarat incompatibil de ANI

14-08/marin-anton-465x390
Autor: | | 3 Comentarii | 764 Vizualizari

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul deputatului Anton Marin, întrucât, în perioada 20 decembrie 2012 - 23 iulie 2013, a deţinut, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul ”Anton D. Marin întreprindere individuală”.

Potrivit unui comunicat al ANI, Anton Marin nu a respectat dispoziţiile legii potrivit cărora ”calitatea de deputat este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoana fizică”. ANI susţine că Anton Marin a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază: de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Anton Marin a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, precizează comunicatul ANI.

Scos din sistem pentru 3 ani

Sursa citată adaugă că persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului. Anton Marin a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.19 Giurgiu, colegiul uninominal nr.2, fiind, până în martie 2014, membru al Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal. Din martie 2014, a devenit deputat neafiliat.

Olguta Vasilescu, DEZLANTUITA! Atac fara precedent la Carmen Iohannis! Ce vrea sa faca la referendum

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI