La termenul din data de 13 iunie, Ionuţ Mihăilescu urma a fi audiat de judecătorii Instanţei supreme.

Mihăilescu s-a opus să depună jurământul şi a precizat că nu îşi mai susţine declaraţia dată la DNA, în faza de urmărire penală. Bărbatul a motivat că este inculpat alături de Bica într-unul dintre dosarele ANRP, că a făcut acord de recunoaştere a vinovăţiei în acel caz şi că orice ar spune despre fosta şefă a DIICOT ar putea fi folosit împotriva lui în respectiva cauză. Prezentă în sală, Alina Bica a început să plângă când a luat cuvântul. „Am făcut 52 de zile de arest, pe baza acestui denunţ. Şi-a bătut joc de viaţa mea”, a spus Alina Bica.

În urma refuzului denunţătorului de a da declaraţii, judecătorul i-a ridicat Alinei Bica măsura controlului judiciar, aceasta urmând a fo judecată în stare de libertate.

În acest dosar, pricurorii DNA susţin că fostul şef al ANAF, Şerban Pop, ar fi primit suma de 230.000 de euro de la Horia Simu, pentru a-i da altor persoane în vederea soluţionării favorabile omului de afaceri a unui dosar DIICOT, sumă din care Alina Bica ar fi primit 17.500 de euro.