Evenimentul Zilei > Actualitate > Denise Rifai DĂ TARE ÎN RAREŞ BOGDAN. Ce datorii avea de plătit? Breaking news în media
Denise Rifai DĂ TARE ÎN RAREŞ BOGDAN. Ce datorii avea de plătit? Breaking news în media

Denise Rifai DĂ TARE ÎN RAREŞ BOGDAN. Ce datorii avea de plătit? Breaking news în media

Denise Rifai a avut o intervenție telefonică în ediția specială realizată de Claudiu Popa, în locul lui Rareș Bogdan, la postul de televiziune Realitatea TV. Ea a vorbit despre scandalul momentului ce are loc la postul de televiziune.

„Au fost zile tensionate. (…) Nivelul de presiune este foarte ridicat. Tu ești obosit după emisiuni, eu sunt obosită după emisiuni, pe Rareș Bogdan l-am văzut aseară foarte agitat și foarte supărat. Despre Realitatea TV vreau să spun așa: că Realitatea este și cu mine și fără tine. Noi ne-am format la acest post. Lucrez de aproape un deceniu aici. Așa e și Rareș Bogdan, ca noi.

Televiziunea asta a fost și înainte să lucrăm noi în ea. Tot ce ține de spiritul Realității TV ține de: oameni și jurnaliști onești care luptă cu toată ființa lor, așa cum e și Rareș Bogdan, să informeze oamenii corect.

O facem ca jurnaliști liberi. Așa a făcut-o și Rareș Bogdan. În spatele nostru, al realizatorilor, stă o redacție. Sunt oameni extrem de muncitori. Ei n-au parte de norocul nostru să ne mulțumească publicul. Publicul primește munca redacției, din spatele nostru, cel al realizatorilor.  Spiritul televiziunii este readacția.

În Realitatea TV am avut probleme, și probleme tot mai mari în ultimii ani.  E complicat să duci o luptă când interesul politic este cu totul altul.

Rareș Bogdan nu este Realitatea TV, și nici invers. Eu aștept ca lucrurile să-și reintre în normalitate. Rareș trebuie să înțeleagă că a greșit față de noi, redacția. Că noi, ca în orice casă sau o țară, trebuie să respectăm reguli. Noi ne luptăm cu Liviu Dragnea, care vrea să șteargă regulile care țin România. Noi ca jurnaliști trebuie să respectăm regulile. În casa  Realității TV, unde Rareș Bogdan s-a format și unde a avut tot sprijinul și libertatea, sunt reguli și noi cu toții trebuie să le respectăm, cum și Liviu Dragnea trebuie să le respecte.

Noi nu putem să jucăm după cum ni se năzare la fiecare. Nu se poate. Trebuie să ne supunem unor reguli. Altfel nu mai putem vorbi de nimic. Deci este anarhie și haos absolut.

Vreau ca Rareș să înțeleagă că noi îl iubim și e un coleg foarte important, că Realitatea va fi cu sau fără noi, dar că avem nevoie de niște scuze din partea lui pentru a se reintra în normalitate. Noi cei care lucrăm la Realitatea TV trebuie să le mulțumim celor care ne conduc, patronilor, că au stat drepți și au reușit să mă lase pe mine, pe Rareș sau pe alții să fim liberi”, a declarat Denise Rifai, în direct la Realitatea TV.

Scandalul de la Realitatea TV a început după ce Oreste Teodorescu a anunțat că a fost interzis la Realitatea TV. Oreste era un obişnuit al emisiunii „Jocuri de putere”, realizată de Rareş Bogdan. Bogdan, într-un gest de solidaritate, a anunțat marți în direct că-și va da demisia dacă Oreste nu va fi reprimit.