Demolări în turism. Peste 100 de construcţii din staţiuni vor cădea sub buldozere

Demolări în turism. Peste 100 de construcţii din staţiuni vor cădea sub buldozere

Operațiunea de demolare a construcțiilor ridicate ilegal în stațiunile turistice a început cu hotelul Histria din Mamaia, însă, la nivel naţional peste 100 de construcţii ar putea avea aceeași soartă, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Bogdan Oprea.

”După demolarea etajului patru, a mansardei şi a anexelor Hotelului Histria, pentru care nu există autorizaţie de construcţie, alte 100 - 110 construcţii, la nivel naţional, sunt în evaluare. Pe litoral este posibil să fie 40 de construcţii fără autorizaţie de construcţie sau cu autorizaţii emise ilegal, însă nu avem o situaţie. Acum se demolează în Mamaia, apoi vor urma celelalte staţiuni de pe litoral”, a afirmat Bogdan Oprea.

MDRT derulează o campanie de demolare a construcţiilor ilegale, la nivel naţional, în ultimul an fiind veridicate peste 150 de construcţii, ”din care o parte au fost demolate sau urmează, iar o parte deţin autorizaţii de construcţie legale”.

”În cazul staţiunilor de pe litoral, este foarte clar că nu pot exista construcţii la mai puţin de 200 de metri de la linia apei, pe plajă”, a precizat purtătorul de cuvânt al MDRT.

Ne puteți urmări și pe Google News

Demolarea extinderilor ilegale ale Hotelului Histria din Mamaia a început pe 27 decembrie 2011, deoarece proprietarul unităţii a executat fără autorizaţie de construire etajarea şi mansardarea hotelului, a realizat o structură din lemn la nivelul parterului şi al etajelor 1, 2 şi 3 şi a unor scări exterioare pe structura metalică pentru accesul la fiecare nivel şi a amplasat foişoare din lemn.

”Acţiunea de demolare se va finaliza într-o săptămână sau în zece zile, atunci când construcţia va ajunge la starea iniţială. Patronul hotelului (Gheorghe Bosânceanu - n.r.) ştia de mai bine de un an de această situaţie, pentru că a primit cinci sau şase somaţii în această perioadă”, a menţionat Oprea, citat de Agerpres.