Mai mult, democratul recunoaşte: ''Nu există încă suficiente probe pentru a-l pune sub acuzare pe Trump''

El a declarat pentru ABC News că democraţii nu au dovezi suficiente pentru a începe un proces de acuzare în acest moment. ''Nu vrem să fim la fel de nesăbuiţi în fapte ca şi el. Cred că investigaţiile amănunţite, care prezintă nişte fapte aparent impenetrabile, se fac în mod bipartizan, care  este calea cea mai corectă, dar încă mai e de lucru''. Solicitările de punere sub acuzare au început după ce fostul asociat al lui Trump s-a declarat vinovat de fraude privind impozitele şi de încălcarea legilor  privind finanţarea campaniilor electorale, la ordinele magnatului.

Preşedintele a ieşit  imediat să atace orice critică privind propria persoană. Într-un interviu acordat pentru Fox, Trump a spus: ''Dacă aş fi acuzat vreodată, cred că pieţele se vor prăbuşi, cred că toată lumea ar fi brusc mai săracă. S-ar întâmpla chestiuni pe care nu le-ai vedea posibile acum''.

Tabăra democrată a spus de mai multe ori că punerea sub acuzare a lui Trump nu este pentru ei ''o prioritate'', iar Nancy Pelosi este îngrijorată de furia republicanilor acum, înainte de apropierea alegerilor parţiale.

Alegerile parţiale urmează să aibă loc în noiembrie, când democraţii vor să recâştige Casa Albă. Bill Galston, fost consilier al lui Clinton a declarat că ''În acest moment există un decalaj de entuziasm la baza celor două partide. Singura şansă pe care o au republicanii este de a acuza Partidul Democrat că încearcă să anuleze rezultatul alegerilor din 2016 cu ajutorul Justiţiei''. ''Războiul'' este deschis şi se duce cu săbiile pe masă.