Evenimentul Zilei > International > Democrații tot mai disperaţi: Au nevoie de imigranţii ilegali şi votează pentru a li se acorda dreptul de vot
Democrații tot mai disperaţi: Au nevoie de imigranţii ilegali şi votează pentru a li se acorda dreptul de vot

Democrații tot mai disperaţi: Au nevoie de imigranţii ilegali şi votează pentru a li se acorda dreptul de vot

În Statele Unite democrații votează pentru a acorda imigranților ilegali dreptul de vot. Aşadar, au votat ieri pentru a apăra comunitățile care permit imigranților ilegali să voteze în alegerile lor.

"Suntem pregătiți să deschidem procesul politic și să lăsăm pe toți oamenii să vină", ​​a declarat John Lewis, un democrat al Georgiei și erou al mișcării drepturilor civile, pentru colegii săi, în timp ce el a condus opoziția față de măsura GOP. 

Votul 228-197 a venit ca parte a unei dezbateri mai largi privind prioritatea legislativă majoră a democraților din acest an, HR 1, "Pentru cetățeni".  Măsura nu ar fi avut niciun efect practic chiar dacă ar fi trecut. Imigranții ilegali – și, într-adevăr, non-cetățenii în ansamblul lor – nu pot participa în mod legal la alegerile federale, notează washingtontimes.

Nancy Pelosi a recunoscut săptămâna aceasta într – o conferință de presă privind drepturile de vot cu reprezentantul Lloyd Doggett (D-Texas) Austin, Texas, că democrații doresc imigranți ilegali să vină liber, peste granițele lor deschise.

Mai precis, Pelosi a spus că imigranții "fac America mai americană" și că nu ar trebui să "eliminăm interzicerea drepturilor de vot ale noilor veniți în America".

"Și asta, dacă nu aveți șansa de a fi un american nativ – care este o binecuvântare în sine pe care o respectăm – dar această reînnoire constantă a speranței, determinării, optimismului, curajului, pentru a îmbunătăți viitorul următoarei generații, acestea sunt trăsături americane. Iar acești nou-veniți fac America mai americană. Și vrem ca ei să fie o parte integrantă a sistemului nostru când vin aici. Și asta înseamnă să nu suprimați votul noilor veniți în America ", am mai declarat aceasta.