Ancheta de punere sub acuzare a președintelui Donald Trump este „invalidă din punct de vedere constituțional” iar Casa Albă nu va coopera cu comitetele congresului. “Președintele Trump și administrația sa nu pot participa la ancheta dvs. neconstituțională”, se arată în scrisoare.

Unul dintre avocații lui Trump a declarat că “Este apelul Casei Albe, dar cred că este corect să spunem că neregulile din anchetă au determinat pe toată lumea, însemnând administraţia, avocaţii președintelui, să aruncăm cu toţii o privire atentă asupra acestei anchete” a spus Sekulow.

Întrebat dacă a vrut să spună că echipa juridică a președintelui are în vedere să refuze să coopereze cu ancheta, Sekulow a răspuns: „Nu doar refuzul de a coopera. Aș pune-o mai mult în contextul exercitării privilegiilor constituționale adecvate”.

Scrisoarea lui Cipollone, care a fost adresată președintei Camerei, Nancy Pelosi și președinților celor trei comisii, subliniază faptul că ancheta este părtașă. Cipollone a spus că nu a existat „nicio infracțiune” în apelul lui Trump cu președintele ucrainean, care a avut loc pe 25 iulie.

Cipollone a susținut, de asemenea, că ancheta nu are „procedurile adecvate”, şi nici dreptul pentru președinte și avocați să „vadă toate probele”,  și să „examineze ce spun martorii”.

„Având în vedere că ancheta dumneavoastră nu are niciun fundament constituțional legitim, vreo pretenție de echitate sau chiar cea mai elementară protecție a proceselor cuvenite, nu se poate aștepta ca Administraţia executivă dela Casa Albă să participe la anchetă”, a scris Cipollone, citat de newsyahoo.

La rândul său, Giuliani, avocatul președintelui, a criticat ancheta pe care a comparat-o cu „Red Scare”. Mai mult Trump și echipa de avocaţi se pregătesc pentru luptă. “Nu vom permite ca aceste anchete, așa cum le numesc ei, să se transforme într-o distrugere a Constituției SUA”, a spus avocatul Sekulow. „Ne luptăm, la fel și Casa Albă. Ajunge!