Evenimentul ZileiPoliticaDemisie de răsunet în Guvern? Planurile sunt clare. Totul a fost generat la alegeri

Demisie de răsunet în Guvern? Planurile sunt clare. Totul a fost generat la alegeri

Demisie de răsunet în Guvern? Planurile sunt clare. Totul a fost generat la alegeri
Se întrevede o demisie grea din Guvern? Petiția prin care se cere plecarea din postul de Ministru al Afacerilor Externe a lui Teodor Meleșcanu a fost semnată de peste 70.000 de oameni.

Aproape 70.000 de persoane au semnat, luni, o petiţie iniţiată pe platforma „Declic”, prin care se cere demisia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, ca urmare a situaţiei create la votul românilor din diaspora.

Potrivit site-ului Declic, până luni, la ora prânzului, se strânseseră aproape 70.000 de semnături pentru această demisie.

„Zecilor de mii de români din străinătate li s-a încălcat, ieri, un drept garantat de Constituţie: dreptul de a vota. Deşi au stat ore în şir la coadă, ei nu au mai apucat să voteze. Guvernul şi-a bătut din nou joc de diaspora şi, de aceea, ministrul de Externe trebuie să plece”, a declarat Tudor Brădăţan, director executiv „Declic”, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES.

„Cine era ministru de Externe în 2014, când au fost infernalele cozi la vot din diaspora? Veşnicul Teodor Meleşcanu, al cărui minister declară sfidător, cinci ani mai târziu, când iarăşi sunt cozi imense, că sunt suficiente cele 441 de secţii din diaspora”, a declarat iniţiatorul petiţiei, Cosmin Pojoranu, potrivit sursei citate.

El a menţionat că unii dintre românii din diaspora au venit de la sute de km distanţă ca să voteze şi au stat chiar şi 10 ore la coadă şi nu au putut să îşi exercite dreptul.

„Pe lângă demisia ministrului Meleşcanu, care este iminentă, le cerem autorităţilor să organizeze, pentru următoarele alegeri, un sistem de vot prin corespondenţă, care să nu îi mai umilească pe românii aflaţi în străinătate. Este suficient că aceşti oameni sunt departe de casă şi de familie”, a spus Tudor Brădăţan.


Situația inițială a românilor din străinătate: Zeci de mii de persoane așteaptă să voteze, în fața secțiilor organizate în străinătate. Oamenii sunt nemulțumiți de ritmul în care avansează această operațiune și de modul în care s-au organizat autoritățile.

Comunitățile mari de români Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Belgia dar și din multe alte țări din Europa, s-au mobilizat, unii venind de la sute de kilometri special pentru a-și exprima votul.

Mii persoane așteptau să voteze la Munchen, la Castellon, la Madrid sau la Londra, iar cozile sunt în creștere, potrivit românilor aflația acolo.


Accesează: