Anunțul vine la patru săptămâni de la o postare emoționantă pe care designerul l-a făcut pe contul său de Instagram: ”Mă gândesc și transmit atât de multă dragoste tuturor echipelor mele fantastice Givenchy din toată lumea – unii dintre ei nu se pot întoarce la munca lor sau la familii din cauza carantinei. Stați în siguranță.  Aveți toată dragostea mea, pentru totdeauna”.

Designerul a creat rochia pe care a purtat-o Meghan Markle în ziua nunții, o rochie albă, din tulle, cu linie simplă, decolteu barcă şi cu mânecile trei sferturi. Ulterior, relația designerului Clare Waight Keller cu Ducesa de Sussex s-a extins. Fostul director artistic al casei Givenchy a îmbrăcat-o pe Meghan Markle  pentru Ascot, Trooping the Colour și Remembrance Sunday.

Ar mai fi de amintit că, în 2018, când Waight Keller a câștigat premiul British Designer of the Year, acesta i-a fost înmânat de ducesă, la momentul respectiv însărcinată și îmbrăcată într-o rochie neagră, asimetrică, creație Givenchy de asemenea.

Săptămâna aceasta, într-un comunicat de presă trasmis de casa Givecnchy, și citat de Tabu.ro, designerul în vârstă de 49 de ani afirmă: „În calitate de prima femeie care a fost numită director artistic al acestei case legendare, sunt onorată că am avut oportunitatea de a-i continua moştenirea şi de a-i aduce o nouă viaţă”.

Conform CV-ului profesional, Clare Waight Keller a lucrat şi pentru alte mari case de modă: Gucci, Ralph Lauren şi Calvin Klein. Ea a relansat brandul Pringle of Scotland, apoi a plecat la Chloé, iar în 2017 a devenit  director artistic al casei Givenchy.

„Sub direcţia ei artistică şi în colaborare cu echipele şi atelierele, Casa a revenit la valorile fondatoare ale lui Hubert de Givenchy şi la sentimentul său înnăscut pentru eleganţă”, a spus Sidney Toledano, PDG la LVMH Fashion Group, care deține Givenchy, în același com unicat citat.

Sursa foto: Instagram / Clare Waight Keller