Este vorba de jurnalistul Andrei Luca Popescu, care a anunțat că, începând cu luna aceasta, colaborarea sa cu Europa Liberă România a încetat. O demisie pe care jurnalistul a comentat-o:

„Din ianuarie, colaborarea mea cu Europa Liberă România a încetat. Din păcate, au fost doi ani dintre cei mai toxici din punct de vedere uman și dezamăgitori profesional pentru mine. În niciun caz din cauza „brandului” Europa Liberă, care stă la loc de cinste de niște decenii mult mai încărcate istoric ca acum. Dar așa se întâmplă când vii cu mari speranțe și visuri de răsturnat norii într-un proiect nou, menit să fie modern, iar apoi vezi că fructul e de fapt putred sau de-a dreptul mumificat, pe alocuri, în gândire și practici. Sau când persoane pe care le respecți și le consideri profesioniste te dezamăgesc crunt”, a scris Andrei Luca Popescu pe pagina sa Facebook.

„Contează doar să știi să dai din gură frumos, să nu contrazici șefimea”

„Este locul din care plec cu cel mai amar gust în 15 ani de presă, nu doar pentru modul agonizant și lipsit de franchețe în care s-a dorit să aibă loc despărțirea, ci mai ales pentru că aici am simțit cel mai acut câteva lucruri, valabile din păcate, mai mult sau mai puțin, în întreaga presă câtă o știu eu.

De cele mai multe ori, nu contează cât și cum faci treabă, nu contează calitatea produselor tale, nu contează bunele tale intenții. Contează doar să știi să dai din gură frumos, să nu contrazici șefimea (mai ales când șefimea și-a depășit grav limitele competențelor) și să te poziționezi oportun în raport cu mișcările și intrigile „de birou” sau „corporate”. În principal, nu contează marfa livrată de tine, contează mai ales PR-ul personal. Și, mereu, întotdeauna, pentru eternitate, să nu-ți contrazici șefii, indiferent de cât de inepți ar fi ei. O ecuație pe care eu unul nu mă pricep să o rezolv”, a scris jurnalistul.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE