Birourile permanente reunite au aprobat, marţi, ordinea de zi pentru şedinţa de plen comun care va avea loc săptămâna viitoare, miercuri, la ora 11,00, a anunţat liderul de grup al PSD de la Camera Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Pe ordinea de zi a plenului se află scrisoarea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, prin care solicită completarea locului vacant în Consiliul de Administraţie al BNR ca urmare a demisiei lui Bogdan Olteanu, dar şi demisia lui Olteanu din funcţia de viceguvernator al băncii. Se va mai discuta, de asemenea, vacantarea postului de director al SIE şi raportul Comisiilor de buget cu privire la ancheta parlamentară pentru verificarea condiţiilor în care s-a realizat rectificarea bugetului de stat din lunile august şi noiembrie 2016 de către Guvern.

Potrivit Agerpres, un alt punct de pe ordinea de zi va fi scrisoarea premierului Sorin Grindeanu referitoare la nominalizarea lui Georgică Severin pentru postul de membru titular în CA al Societăţii Române de Televiziune.

Plenul comun urmează să ia act şi de rapoartele de activitate ale mai multor instituţii, printre care Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Autoritatea Electorală Permanentă, Consiliul Legislativ, Curtea de Conturi, Avocatul Poporului.