Defilare cu iz electoral din bani publici, la Arad

Defilare cu iz electoral din bani publici, la Arad

Defilarea militară de amploare organizată, aseară seara, pentru a marca împlinirea a 90 de ani de la intrarea Armatei Române în Arad şi instalarea primei administraţii româneşti în zonă a căpătat iz de campanie electorală a PDL, organizată din bani publici.

La eveniment au venit cei mai mulţi lideri PDL din prima linie, fie că sunt miniştri, fie că sunt candidaţii partidului pentru europarlamentare.

Astfel, din delegaţia care l-a însoţit premierul Emil Boc au făcut parte preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, dar şi miniştrii Adrian Videanu, Radu Berceanu sau Vasile Blaga.

A lipsit însă chiar ministrul apărării, Mihai Stănişoară, care a fost invitat la eveniment, iar defilarea armatei era punctul forte al manifestării. Cu principalii candidaţi în tribuna oficială

Ne puteți urmări și pe Google News

Ceea ce părea o manifestaţie organizată pentru prima dată la acest nivel, pentru marcarea celor 90 de ani de la intrarea armate române în oraş, a căpătat iz de campanie electorală atunci când în tribuna oficială au luat loc principalii candidaţi ai PDL la Parlamentul European.

Astfel, în tribună au fost prezenţi Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu, Cristian Preda şi arădeanul Iosif Matula.

De altfel, acesta din urmă a fost urcat, ulterior, şi pe scena mare, unde a fost prezentat în rând cu ceilalţi invitaţi. În tribună au mai urcat şi parlamentarii PDL, majoritatea aleşilor locali ai partidului şi unii directori ai instituţiilor locale. Pe de altă parte, după parada militară, Monica Macovei s-a întreţinut cu mai mulţi oameni din mulţimea adunată la evenimentul organizat de autorităţile locale. O parte dintre candidaţii PDL pentru europarlamentare s-au plimbat printre miile de arădeni care au participat la manifestările din faţa primăriei. Alături de Iosif Matula, primarul PDL al Aradului, Gheorghe Falcă, i-a prezentat pe scenă pe liderii centrali ai partidului, Emil Boc, Roberta Anastase şi pe unii membri ai Guvernului. Tot pe scenă au urcat parlamentari PDL de Arad şi toţi liderii locali ai partidului.

Niciunul dintre discursurile publice nu au conţinut însă mesaje electorale.

Întrebat dacă nu i se pare campanie electorală din bani publici, ministrul Vasile Blaga a susţinut şi el că nu a simţit nimic electoral în manifestare. “Deloc electorală. În afară de candidatul Aradului nu am văzut niciun alt candidat pe scenă. (...) el este al Aradului, ar trebui să vă mândriţi cu asta (...) Nu am auzit niciun cuvânt electoral, nici de la premier, nici de la alţii”, iar în ceea ce îi priveşte pe candidaţii PDL care au făcut baia de mulţime la adunarea organizată din banii primăriei, există şi pentru asta o explicaţie “mă bucur că se întâlnesc cu oamenii, asta e treaba lor în campanie”, a spus ministrul.

90.000 lei pentru două zile

Primăria a anunţat că pentru organizarea manifestării, care ţine şi astăzi, a alocat un buget de aproximativ 90.000 de lei, dar cu alţi bani participă şi Consiliul Judeţean Arad, însă aceste sume nu au fost precizate încă.

Defilarea militară a fost la înălţime, şi spre deliciul celor prezenţi, promisiunea autorităţilor că o asemenea paradă nu a mai văzut Aradul de ani de zile s-a adeverit. La defilare au luat parte militarii din Cetatea Aradului, jandarmii şi reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Arad. Partea muzicală a fost asigurată de fanfara militară adusă de la Bistriţa. Mai mult, pentru prima dată după ani de zile, în centrul oraşului au defilat militari cu transportoare, autospeciale, taburi şi alte aparate de tehnică militară din Cetatea Aradului.

Oamenii adunaţi în faţa primăriei au mai avut parte de o paradă a portului popular, dar şi de un concert de muzică populară cu nume mari ale scenei româneşti.