Evenimentul Zilei > Justitie > DECLARAŢII APĂSATE ale Elenei Udrea despre SISTEMUL JUDICIAR: “Este în puterea fiecăruia să se opună MAŞINĂRIEI FRICII.”
DECLARAŢII APĂSATE ale Elenei Udrea despre SISTEMUL JUDICIAR: “Este în puterea fiecăruia să se opună MAŞINĂRIEI FRICII.”

DECLARAŢII APĂSATE ale Elenei Udrea despre SISTEMUL JUDICIAR: “Este în puterea fiecăruia să se opună MAŞINĂRIEI FRICII.”

Elena Udrea a transmis recent un mesaj pe pagina sa de Facebook şi a criticat unul dintre evenimentele zilei de luni: reţinerea unei politiciene cunoscute.

Udrea a acuzat în termeni duri faptul că edilul Craiovei, Olguța Vasilescu, a fost reținută de procurori şi scoasă în cătușe din sediul DNA.

Pentru a-şi arăta solidaritatea, Udrea a precizat că se va duce la Arestul Central, unde este reţinută Olguţa Vasilescu.

Sunt indignată de felul în care Lia Olguța Vasilescu a fost scoasă în cătușe din sediul DNA. Da' ce se putea întâmpla? Să o ia femeia la fugă, să bată polițiștii? Încă o dată se dovedește că prezumția de nevinovăție și considerarea demnității umane, pe care Europa striga către noi să le respectăm, se aplică doar puternicilor zilei, care obțin despăgubiri uriașe de la televiziuni sau rejudecarea unor procese, atunci când pretind/consideră că li s-a afectat imaginea.

Doi. Avem din nou un caz de finanțare de campanie electorală, adică exact ceea ce se poate reproșa oricărui om politic care a candidat vreodată, ori a participat la alegeri.

Mă voi duce la Arestul Central, acolo de unde mă scoteau încătușată acum un an, pentru a dovedi că există curaj și solidaritate în societate. Nu contează culoarea politică, ci nevoia unei societăți normale, fără de care România nu poate avea viitor. Nu doar turnătorii pot decide soarta unui om! Este în puterea fiecăruia să se opună mașinăriei fricii", a scris Udrea pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a mai precizat că a cerut avocatului să depună cerere, iar în calitatea sa de parlamentar, membru în Comisia de Drepturile Omului, imediat ce i se va aproba cererea, va fi acolo.

În urma acuzaţiilor de luare de mită, folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și spălare de bani, Olguța Vasilescu a fost reținută miercuri de procurorii DNA şi va fi propusă Tribunalului București pentru arestare preventivă.