Evenimentul Zilei > International > COREEA DE NORD, declaraţie de RĂZBOI. Mişcarea lui Kim Jong-Un care l-a pus în CONFLICT cu ÎNTREAGA LUME
COREEA DE NORD, declaraţie de RĂZBOI. Mişcarea lui Kim Jong-Un care l-a pus în CONFLICT cu ÎNTREAGA LUME

COREEA DE NORD, declaraţie de RĂZBOI. Mişcarea lui Kim Jong-Un care l-a pus în CONFLICT cu ÎNTREAGA LUME

Informaţii de ultimă oră. Ce a făcut Kim Jong-Un pentru a supăra întreaga planetă i-ar putea aduce sfârşitul. ONU s-a implicat în mod direct în această problemă „sensibilă”.

Comandamentul ONU susţine că ţara lui Kim Jong-Un a încălcat armistiţiul de la finalul războiului din Coreea în cursul urmării unui militar fugar.

Colonelul Chad G.Carroll, un purtător de cuvânt al Comandamentului ONU, a declarat că nord-coreeni au încălcat termenii armistiţiului prin „unu, deschiderea focului peste linia de demarcaţie militară şi doi, prin trecerea, pentru scurt timp, peste linia de demarcaţie militară”, făcând referire la frontiera stabilită prin armistiţiul de la finalul războiului din Coreea (1950-1953).

Comandamentul ONU a declarat că Phenianul a luat la cunoştiinţă acuzaţiile ce i se aduc şi au stabilit o întrevedere pentru a stabili ce măsuri trebuie luate.

Grănicerii nord-coreeni au tras aproximativ 40 de gloanţe înspre transfug, care a fost grav rănit, fiind tras la adăpost de trei militari sud-coreeni.

Există o înregistrare pe care se vede cum grănicerii nord-coreeni alergau după un alt militar nord-coreean care fugise peste frontieră, în Coreea de Sud, scrie CNN.