Evenimentul ZileiInternationalDeclarat mort dimineață, viu după-amiază, decedat seara

Declarat mort dimineață, viu după-amiază, decedat seara

Declarat mort dimineață, viu după-amiază, decedat seara
Un episod demn de filmele de groază a avut loc în Columbia, în departamentul Atlantico

Candelario Gutierrez Hernandez, în vârstă de 80 de ani, a fost declarat mort, marți, la ora 7 dimineața, de către medicii spitalului din Baranquilla, în departamentul Atlantico din Columbia, unde era spitalizat de mai multe zile din cauza unor probleme respiratorii.

„Ni s-a spus că a murit din cauze naturale și ni s-a înmânat certificatul de deces. Cadavrul său a fost depus într-un sac mortuar, la spital”, a explicat Gutierrez Fontvalo, fiica lui Candelario, scrie Ouest-France.

Ne puteți urmări și pe Google News

După anunțul morții bătrânului, cei apropiați s-au adunat acasă la Fontvalo, la orele 15, la Pondera, la o oră de mers cu mașina.

Fiica defunctului a început să întreprindă demersuri la o firmă de pompe funebre pentru a transporta corpul neînsuflețit de la spital și să organizeze ceremoniile funerare.

„Când cei de la pompe funebre au sosit, ne-au alertat repede spunând că bătrânul este în viață. Am sunat la spital și ambulanțierii ne-au confirmat că trăiește. Mai mulți medici l-au examinat și au spus același lucru: omul este încă în viață”, a relatat Fontvalo.

„Am văzut că avea ochii deschiși și mișca din mâini. Era încă cald, chiar ne-a surâs. Ceea ce vreau să spun este că tatăl meu a sosit viu la Pondera și că la Barranquilla ni s-a spus că este mort”, a comentat femeia.

Nepoata bătrânului, Gutierrez Luzneira, a afirmat că unchiul său avea ochii deschiși și chiar a plâns când aceasta l-a atins.

În final, Gutierrez Hernandez a decedat la ora 18.30, în timp ce medicii căutau oxigen pentru a-l menține încă în viață.

Presa locală a contactat Ministerul Sănătății pentru a afla cine sunt medicii care au tratat bărbatul în vârstă de 80 de ani.

Clinica nu a făcut încă un comentariu oficial, dar a promis că va publica un comunicat de presă pe această temă.

Familia nu a anunțat dacă va acționa în judecată spitalul sau va solicita o anchetă pentru a afla în ce circumstanțe a fost eliberat certificatul de deces.


Accesează: