Evenimentul Zilei > International > Decizii controversate luate în America, în timpul pandemiei. De frica unui blocaj total, autoritățile scad presiunea
Decizii controversate luate în America, în timpul pandemiei. De frica unui blocaj total, autoritățile scad presiunea

Decizii controversate luate în America, în timpul pandemiei. De frica unui blocaj total, autoritățile scad presiunea

În Statele Unite ale Americii a fost reducă perioada de carantinare pentru mulți oameni care intră în ecuația pandemiei. Și asta de teama unui blocaj total.

Autoritățile din Statele Unite ale Americii (SUA) au decis să reducă la jumătate durata în care persoanele infectate cu coronavirus vor trebui să stea în izolare. Este vorba despre asimptomatici, iar obiectivul este limitarea perturbărilor ce ar putea si provocate de o creştere a contaminărilor.

O decizie controversată luată de oficialii din Statele Unite ale Americii

Americanii s-au gândit să nu dea traficul aerian peste cap. Peste 11.500 de zboruri au fost anulate la nivel mondial, din ajunul Crăciunului, iar zeci de mii de zboruri au fost amânate în acest sfârşit de an, o perioadă în care legăturile aeriene sunt de obicei mai frecvente. Numeroase companii justifică aceste măsuri prin infecţii cu varianta omicron a SARS-CoV-2 în rândul echipajelor.

Pentru a permite cât mai multor persoane să se întoarcă cât mai repede la muncă şi pentru a evita, astfel, blocaje și alt gen de crize, autorităţile sanitare din SUA au autorizat reducerea de la zece la cinci zle a duratei izolării persoanelor testate pozitiv covid-19 – cu condiţa să fie asimpromatice.

Cazurile de contact, care nu s-au vaccinat, trebuie să stea în carantină doar 5 zile

Oamenii sunt sfătuiți să poarte masca de protecţie timp de cinci zile după carantină. Centrele de prevenţie şi luptă împotriva bolilor (CDC), principala agenţie santară americană în Statele Unite, au precizat într-un comunicat că această modificare este ”justificată de ştiinţă”, potrivit căreia majoritatea infecţiilor au loc cu două zile mai înainte şi până la trei zile după apariţia simptomelor.

Durata carantinei cazurilor de contact nevaccinate este redusă, totodată, de la 14 la cinci zile, iar acestea sunt sfătuite, de asemenea, să poarte în mod riguros masca de protecţie în următoarele cinci zile.

Conform acestor îndrumări, cazurile de contact vaccinate complet nu este necesar să se vaccineze. Omicron, în pofida faptului că este mai transmisibilă, pare să cauzeze simprome mai puţin grave şi este, în prezent, varianta dominantă în Statele Unite ale Americii.