Evenimentul Zilei > Actualitate > Varianta Omicron face ravagii. 38 de țări au fost infectate cu noua variantă într-un timp record
Varianta Omicron face ravagii. 38 de țări au fost infectate cu noua variantă într-un timp record

Varianta Omicron face ravagii. 38 de țări au fost infectate cu noua variantă într-un timp record

Noua variantă Omicron a Coronavirusului este acum confirmată că a apărut în treizeci și opt de țări, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Aceasta plasează varianta în toate cele șase regiuni în care activează OMS.

Potrivit CNBC, oficialul OMS, Maria Van Kerkhove, a declarat presei că se pare că transmisibilitatea noii variante este mai mare în comparație cu varianta Delta. Cu toate acestea, în timp ce cazuril au crescut în Africa de Sud, unde varianta a fost observată pentru prima dată, nu există încă un semn de creștere a deceselor.

Totuși, dr. Mike Ryan, directorul executiv al programului de urgență medicală al organizației, a spus că variantele anterioare, inclusiv Delta, au prezentat inițial cazuri ușoare, deși acest lucru nu a rămas așa pentru mult timp. Rate mai mari de spitalizare și deces tind să apară la câteva săptămâni după ce o variantă apare pentru prima dată.

În timp ce Africa de Sud a raportat cazuri la OMS, înaintea oricărei alte țări, asta nu înseamnă că varianta a apărut prima în acea țară. Între timp, Associated Press a declarat joi că sosirea lui Omicron și continuarea variantei Delta înseamnă posibila revenire a „restricțiilor”, în special în Europa, potrivit The National Interest.

Planul Statelor Unite pentru această iarnă

Grecia amendează persoanele de peste șaizeci de ani care refuză vaccinarea, în timp ce Olanda a impus izolarea începând cu orele 17:00. Între timp, Marea Britanie a reintrodus masca în magazine, cerând în același timp carantină vizitatorilor din străinătate. Cu toate acestea, există semne că oamenii și-au pierdut răbdarea în privința restricțiilor.

În schimb, Statele Unite nu au instituit aceleași tipuri de restricții. Președintele Joe Biden a anunțat Planul de iarnă pentru COVID-19 al Casei Albe. Acest plan constă în rapeluri, precum și în vaccinarea celor care nu au făcut-o până în prezent, cât și înființarea unor noi clinici de vaccinare pentru familii. 

Cu toate acestea, Casa Albă nu vorbește despre noi restricții precum închiderea școlilor, restricții de călătorie în Statele Unite sau orice alte astfel de restricții care au fost folosite anterior. Biden a spus că planul este să „facem națiunea să se unească, să unească națiunea într-un scop comun de a lupta împotriva acestui virus, de a ne proteja unul pe altul, de a ne proteja redresarea economică și de a ne gândi la aceasta în termeni de responsabilitate patriotică. ”