După aproape șapte ani de la cea mai misterioasă dispariție a ultimelor decenii, Curtea de Apel Pitești a pus punct mult-mediatizatului „Caz Elodia” și l-a condamnat, definitiv, pe Cristian Cioacă, soțul celei dispărute fără urmă. Acuzat de uciderea avocatei, polițistul a primit 15 ani și opt luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, deși fusese condamnat de Tribunalul Argeș la 22 de ani, pentru omor.

„Faptul că două instanțe s-au pronunțat în favoarea condamnării, înseamnă că judecătorii au ajuns la aceeași concluzie ca și noi, că Cioacă este autorul faptei”, a declarat, pentru EVZ, chestorul Vasile Viorel, adjunct al șefului Poliției Române. El este șeful polițiștilor criminaliști și a lucrat, ani la rând, la Cazul Elodia, alături de procurorul Marius Iacob, actualul adjunct de la DNA.

La rândul ei, avocata Crina Radu, apărătoarea familiei Ghinescu, ne-a declarat că sentința este „mult prea blândă”, în comparație cu faptele comise de Cioacă:„Sunt curioasă cum motivează schimbarea încadrării juridice a faptei”.

Cioacă, în schimb, a declarat, în momentul în care a fost dus în arestul IPJ Argeș:„Nu se termină aici! V-am pupat!”. Față de acest lucru, Crina Radu ne-a dezvăluit că polițistul a depus, înainte de sentința finală, o cerere de revizuire a cazului, la Tribunalul Argeș: „Cererea se ia în calcul dacă sunt probe noi la dosar, ceea ce nu e cazul. Cred că a vrut să tragă de timp, se aștepta la condamnare”.

Avocata a mai spus că va cere în instanță și custodia băiatului Elodiei, aflat în grija sorei lui Cioacă, și că va cere redeschiderea dosarului de succesiune a averii Elodiei, în condițiile în care Cioacă a fost decăzut din drepturi prin sentința de ieri.

Cristian Cioacă a stat în arest 1 an și 3 luni și mai are de stat după gratii 14 ani și 5 luni. El poate ieși din închisoare după ispășirea a două treimi din pedeapsă, adică după circa 10 ani.