Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie locală: toți locuitorii vor purta măști, le primesc individual de la primărie
Decizie locală: toți locuitorii vor purta măști, le primesc individual de la primărie

Decizie locală: toți locuitorii vor purta măști, le primesc individual de la primărie

Într-o nouă localitate din România accesul pe stradă va fi permis doar purtând mască, decizia a fost anunțată, ieri seara de primar. Acesta are și o veste bună: a făcut rost de măști pentru toată lumea.

Se întâmplă lângă Timișoara, în comuna Șag. ”Pentru a proteja cetățenii comunei noastre de eventuale transmiteri ale coronavirusului ( COVID-19), am hotărât astăzi în Comitetul Local pentru Situații de Urgență, obligativitatea protejării nasului și a gurii, pe domeniul public, în insituții publice, mijloace de transport în comun, spații comerciale, șantiere și alte locații, a fiecărui cetățean din Șag.

Astfel, începând cu dată de 10.04.2020, toți cetățenii comunei vor trebui să respecte această decizie, purtând mască, eșarfe sau orice altă metodă de a-și proteja căile respiratorii. E o măsură de siguranță importantă, alături de celelalte demersuri pe care le întreprindem permanent pentru a păstra sănătatea locuitorilor”, a anunțat edilul Flavius Alin Roșu.

Gurile rele îl acuză pe primarul în exercițiu că își face campanie electorală pe seama pandemiei. Asta după ce edilul a anunțat că a găsit un sponsor care îi dă măști refolosibile, astfel încât să ajungă la fiecare cetățean al comunei. ”Vin în întâmpinarea acestei decizii, cu oferirea gratuită a câte unei măști reutilizabilă pentru fiecare cetățean al localității noastre! Aceste măști vor începe să fie distribuite la domiciliul fiecărei familii, începând cu dată de 9.04.2020!

Astăzi am definitivat discuțiile legate de donație cu un investitor privat de pe rază comunei noastre, ce ne va oferi gratuit aceste măști printr-un frumos gest civic. Le mulțumesc pe această cale! De asemenea, vom distribui cu această ocazie și câte 5 declarații pe proprie răspundere, necesare celor care au nevoie urgentă de ele”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

El  le mai cere locuitorilor din Șag ca în continuare să limiteze ieșirile din casă doar pentru urgențe.