Evenimentul Zilei > International > DECIZIE în cazul REȚINERII lui Carles Puigdemont. De ce este ACUZAT fostului lider catalan. Informații de ultimă oră!
DECIZIE în cazul REȚINERII lui Carles Puigdemont. De ce este ACUZAT fostului lider catalan. Informații de ultimă oră!

DECIZIE în cazul REȚINERII lui Carles Puigdemont. De ce este ACUZAT fostului lider catalan. Informații de ultimă oră!

O instanţă germană a prelungit detenţia fostului lider catalan Carles Puigdemont în aşteptarea unei decizii ce va fi luată de o instanţă superioară în privinţa extrădării acestuia în Spania, a precizat luni procurorul general din Schleswig, citat de Reuters. Reamintim că fostul lider separatist catalan căutat de autorităţile spaniole, a fost reținut de polițiști în Germania. Spania îl acuză pe Puigdemont de rebeliune. Anunțul a fost făcut, duminică, de avocatul său.

"A compărut calm şi stăpân pe sine", le-a spus jurnaliştilor procurorul Georg-Friedrich Guentge atunci când a fost întrebat cum s-a prezentat Puigdemont în faţa instanţei, potrivit agerpres.ro.

 

SCANDALUL continuă! Puigdemont, încolțit de autoritățile spaniole! Un nou mandat de ARESTARE, trimis şi în Finlanda. Informații de ultimă oră!

Justiţia spaniolă a decis vineri să reactiveze ori să lanseze un mandat european de arestare pentru "rebeliune" vizându-i pe Carles Puigdemont şi alţi 12 lideri separatişti catalani pentru rolul lor în tentativa ratată de secesiune a Cataloniei, în toamna anului trecut. Ei riscă pedepse de până la 30 de ani de închisoare.

Când a fost reținut Puigdemont

Puigdemont a fost reţinut în momentul în care a trecut graniţa în Germania dinspre Danemarca, în drumul său spre Belgia, unde fugise de autorităţile spaniole. Acum, acesta se află într-o secţie de poliţie din Germania, susține avocatul său, Jaume Alonso-Cuevillas, potrivit DPA. Poliţia din oraşul Kiel din nordul Germaniei a confirmat că Puigdemont este în arest.

Acțiunea survine la o zi după ce poliţia finlandeză a anunţat că a primit un mandat internaţional de arestare a fostului lider catalan Carles Puigdemont, care se află într-o vizită în această ţară nordică. Un judecător al Curţii Supreme spaniole a confirmat vineri trimiterea în judecată a 13 lideri separatişti catalani, printre care şi Carles Puigdemont, pentru „rebeliune”, infracţiune pasibilă de închisoare între 25 şi 30 de ani.

Avocatul lui Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, a precizat pe Twitter că acesta a fost reţinut în drumul său spre Belgia, după o vizită în Finlanda. Fostul lider separatist catalan a fost invitat de joi în Finlanda pentru întâlniri cu parlamentari, iar vineri a participat la un seminar la Universitatea din Helsinki.

Carles Puigdemont s-a refugiat la Bruxelles la sfârşitul lui octombrie 2017

Carles Puigdemont s-a refugiat la Bruxelles la sfârşitul lui octombrie 2017, anticipând punerea lui sub urmărire penală de către justiţia spaniolă pentru "rebeliune" şi "secesiune".

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.