Evenimentul Zilei > Justitie > Decizie IMPORTANTĂ în dosarul lui Sorin Oprescu. Ce au hotărât MAGISTRAȚII
Decizie IMPORTANTĂ în dosarul lui Sorin Oprescu. Ce au hotărât MAGISTRAȚII

Decizie IMPORTANTĂ în dosarul lui Sorin Oprescu. Ce au hotărât MAGISTRAȚII

Tribunalul București a stabilit, miercuri, un nou termen în dosarul lui Sorin Oprescu. Fostul primar al Bucureștiului este acuzat pentru luare de mită, spălare de bani şi abuz în serviciu după ce a luat 25.000 de euro mită de la fostul şef al Administraţiei Cimitirelor, Bogdan Popa.

Avocatul lui Oprescu a cerut, la ultimul termen, explicaţii privind cooperarea dintre SRI şi DNA în acest dosar, în baza protocolului, însă nu a primit niciun răspuns, aşa că a va retrimite o adresă la DNA, informează News.ro.

Dosarul în care sunt judecaţi Sorin Oprescu, foşti angajaţi ai Primăriei Capitalei şi oameni de afaceri a fost trimis de procurorii DNA la Tribunalul Bucureşti în 20 noiembrie 2015, iar după ce a trecut prin procedura de cameră preliminară, a ajuns la judecarea în fond, în 8 iunie 2016 fiind primul termen.

La termenul de miercuri, fostul primar al Capitalei a ajuns spre finalul şedinţei, fiind reprezentat de avocatul său, Viorel Mocanu. Acesta a cerut retrimiterea către DNA a adresei prin care cele informaţii cu privire la modul în care s-a implicat Serviciul Român de Informaţii (SRI) în instrumentarea acestui dosar, în baza protocolului încheiat cu DNA. Noul termen în dosar a fost stabilit pentru 23 mai.

„La data de 5 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea în calitate de primar al municipiului Bucureşti, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii Popa Bogdan Cornel şi Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinşi în mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societăţi comerciale (denunţători în cauză), în legătură cu un contract de execuţii lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului. Prin această conduită, primarul Municipiului Bucureşti nu a făcut altceva decât să «valideze» activitatea infracţională desfăşurată de inculpaţii Stanca Cristian şi Popa Bogdan Cornel, dar şi menţinerea acestuia din urmă în funcţia de director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, cu luarea în considerare a posibilităţii numirii sale ca director la ALPAB, deşi ştia că acesta comite infracţiuni de corupţie”, au scris procurorii în rechizitoriu.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: