Evenimentul Zilei > Politica > DECIZIE importantă de la Guvern pentru ELEVI
DECIZIE importantă de la Guvern pentru ELEVI

DECIZIE importantă de la Guvern pentru ELEVI

Premierul Dacian Cioloş a anunţat miercuri că Executivul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care va modifica actualul cadru legislativ referitor la decontarea navetei elevilor.

"Avem în România peste 125.000 de elevi care fac naveta zilnic, circa unul din cinci elevi din România face naveta. Pe de altă parte, avem în momentul de faţă diferenţe foarte mari de costuri ale abonamentelor cu naveta de la un judeţ la altul, chiar dacă avem un tarif maximal de rambursare a costurilor navetei, stabilit prin legislaţie. (…) Pentru o distanţă de 10 km, tariful minim de transport este de 29 de lei, iar tariful maxim de 228 lei. Sunt diferenţe care sunt greu de justificat de la un judeţ la altul, în condiţiile în care valoarea decontată elevului este de 40 de lei. Vom stabili astăzi prin proiectul de ordonanţă cadrul legislativ pentru a avea un tarif maximal pe kilometru obligatoriu în toate judeţele, urmând ca apoi, în perioada imediat următoare, printr-o HG să definim acest tarif maximal şi cadrul în care acest tarif se aplică", a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern. 

El a explicat că măsura are în vedere în primul rând combaterea abandonului şcolar, în condiţiile în care România are o rată crescută a copiilor care abandonează şcoala. 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: