Editura Evenimentul si Capital

Cel mai greu drum al lui FELIX: de la BIROUL LUXOS din TURNUL GRIVCO în CELULA de la RAHOVA | VIDEO

14-08/01-voiculescu-agerpres-7640423-465x390
Autor: | | 928 Comentarii | 68750 Vizualizari


Vezi galeria foto:

După trei demisii din Parlament și șase ani de judecată, Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare în dosarul ICA. Propagandiștii mogulului media sunt în delir. Mogulul a fost condamnat pentru spălare de bani şi un prejudiciu de 60 de milioane de euro. Cea care a pronunţat sentinţa în acest caz este preşedinta completului de judecată, Camelia Bogdan. Dan Voiculescu s-a predat la Poliția Ilfov și a fost transferat la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile în carantină. Inculpații mai au la dispoziție două căi extraordinare de atac: contestația în anulare și recursul în casație. Procesul PRIVATIZĂRII FRAUDULOASE a Institutului de Cercetări Alimentare a durat 2.072 de zile.

Update 19.30. Mogulul a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde va sta în carantină timp de 21 de zile.

Update 18.50. Dan Voiculescu este transferat la Penitenciarul Rahova, el fiind scos cu căutușe la mâini din sediul Poliției Ilfov.

Update 18.00. Mandatele de punere în executare a pedepselor au ajuns la sediul Poliției Ilfov și al Poliției Capitalei. Dan Voiculescu și ceilalți condamnați urmează să fie transferați la Penitenciarul Rahova, unde vor sta timp de 21 de zile, în carantină.

Ulterior, Administraţia Penitenciarelor va stabili, după cel mult o lună, regimul şi locul de detenţie, în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia.

Update 17.30. Fostul ministru Sorin Pantiș și alți trei condamnați în dosarul ICA s-au predat la Poliția Capitalei.

Update 16.50. "A luptat, cu demnitate, curaj şi onoare împotriva unui regim care aminteşte din ce în ce mai tare de vremuri considerate trecute. Sunt foarte mândră de el!", a declarat Camelia Voiculescu, într-u comunicat de presă, cu privire la condamnarea tatălui ei.

Update 16.45. Gheorghe Mencinicopschi s-a predat și el la sediul Poliției Ilfov. "Sunt victimă în războiul altora", a declarat Mencinicopschi, potrivit Realitatea TV.

Update 16.00 Dan Voiculescu va fi dus la penitenciarul Rahova la ora 18:00, unde va rămâne pentru două săptămâni în carantină. Acolo, omului de afaceri i se vor face toate analizele.

Update 15.20 Dan Voiculescu s-a predat la Poliţia Ilfov.

Update 14.25 - 1. Dan Voiculescu a primit 10 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA.

2. Corneliu Popa, fost director ADS, a primit 8 ani închisoare cu executare. Director general şi presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Domeniilor Statului, pentru stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

3. Cătălin Sandu Jean a primit 6 ani cu executare. Administrator al S.C. Benefica S.A. Bucuresti (firma din grupul GRIVCO), pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

4. Nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi a primit 8 ani de închisoare cu executare. Director general şi membru al A.G.A. la I.C.A. S.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; abuz in serviciu contra intereselor publice; fals in inscrisuri sub semnatura privată.

5. Sorin Pantiş a primit 7 ani cu executare. Director general executiv GRIVCO S.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv fals in inscrisuri sub semnatura privată.

6. Vlad Nicolae Săvulescu a primit 6 ani cu executare. Director al Directiei Privatizare - Concesionare a A.D.S., pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; instigare la savarsirea infractiunii de fals intelectual; uz de fals.

7. Academicianul Gheorghe Sin a primit 4 ani cu suspendare. Membru A.G.A. al S.C.Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; abuz in serviciu contra intereselor publice.

8. Alexandru Petre, 83 de ani, a luat 3 ani cu suspendare. Cenzori ai S.C. Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti, si Pop Flavius-Adrian, membru al Consiliului de Administratie al I.C.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

9. Baciu Constantin a primit 4 ani cu suspendare. Reprezentant al Ministerului Agriculturii in Adunarea Generala a Actionarilor al I.C.A., pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv abuz in serviciu contra intereselor publice

10. Marinescu Grigore a primit trei ani cu suspendare. Cenzori ai S.C. Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti, şi Pop Flavius-Adrian, membru al Consiliului de Administratie al I.C.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

11. Flavius Adrian Pop a primit 5 ani cu executare. Membru al Consiliului de Administratie al I.C.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

12. Vica Ene a primit 3 ani cu suspendare. Cenzori ai S.C. Institutul de Cercetari Alimentare S.A. Bucuresti, si Pop Flavius-Adrian, membru al Consiliului de Administratie al I.C.A. Bucuresti, pentru complicitate la infractiunea de stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, scrie hotnews.ro.

- Imobilele deţinute de Sandru Jean şi Săvulescu au rămas sub sechestru.

- Acţiunile deţinute de Sorin Pantiş la o firmă au fost puse sub sechestru. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu apartamentul pe numele său.

- Imobilul în care locuieşte Ene Vica a fost pus sub sechestru.

- S-a pus sechestru şi pe casa medicului Mencinicopschi.

- Academicianul Sim Gheorghe rămâne fără apartament.

- S-a pus sechestru pe apartamentul de pe şoseaua Kiseleff.

- Magistraţii menţin măsuri asiguratorii.

- De asemenea, magistraţii au pus sechestru pe terenul în care se află imobilul situat pe şoseaua Bucureşti Ploieşti numărul 25.

- După identificarea bunurilor, Curtea de Apel Bucureşti va derula alte proceduri.

- Dan Voiculescu a plecat de la sediul Grivco spre locuinţa sa din Corbeanca. Magistraţii vor sesiza biroul de recuperare a creanţelor din cadrul Ministerului Justiţiei pentru identificarea bunurilor lui Dan Voiculescu.

- Confiscarea specială a trei milioane de dolari din conturile lui Voiculescu, inclusiv terenurile şi casele.

- De la Corina şi Mirela Voiculescu se confiscă chiria încasată şi de ele de la Romtelecom. Suma va fi calculată de organele de cercetare.

- De la Dan Voiculescu se confiscă sumele încasate prin închirierea sediului Grivco ROMTELECOM.

- Imobilul de pe Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, inclusiv terenuri, două milioane de lei de la Camelia Voiculescu şi acţiunile pe care le deţine Camelia Voiculescu, de asemenea acţiunile Corinei Voiculescu.

- Judecătorii au decis: confiscarea imobilului de pe strada Gârlei, sediul Grivco va fi confiscat, trece în proprietatea statului.

Cand pica ziua de Rusalii in 2019. Cate zile libere vor avea romanii

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI