„Preşedintele CIO, Thomas Bach, şi Comitetul de organizare Tokyo-2020 au avut astăzi (luni) o teleconferinţă pentru a discuta în detaliu datele revizuite ale Jocurilor de la Tokyo, la care au participat, de asemenea, Ministrul pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice, Seiko Hashimoto, şi guvernatorul din Tokyo, Yuriko Koike. Am propus ca Jocurile să fie organizate între iulie şi august 2021 şi apreciez cu adevărat că preşedintele Bach, după ce a discutat această propunere cu diferitele federaţii sportive internaţionale şi alte organizaţii conexe, a acceptat cu amabilitate propunerea mea”, a declarat Yoshiro Mori, preşedintele Comitetului japonez de organizare.

to„Este necesară o anumită perioadă de timp pentru selecţia şi calificarea sportivilor şi pentru antrenamentele şi pregătirea lor şi s-a căzut de acord că ar fi de preferat ca Jocurile să fie programate în timpul vacanţei de vară din Japonia. În ceea ce priveşte transportul, organizarea voluntarilor şi furnizarea de bilete pentru cei din Japonia şi de peste hotare, precum şi pentru a trece peste situaţia creată de Covid-19, am considerat că este de preferat să reprogramăm Jocurile cu un an mai târziu faţă de data iniţială, în vara lui 2021”, a adăugat Mori.

La rândul său guvernatorul din Tokyo, doamna Yuriko Koike, a precizat: „Având în vedere focarul global de coronavirus, avem nevoie de un anumit interval de timp pentru ne oferi Jocuri Jocuri sigure pentru sportivi şi spectatori. De asemenea, pregătirea pentru noile date se va desfăşura fără probleme, deoarece datele se potrivesc cu acelaşi interval de timp rezervat iniţial competiţiei, lucru care ne avantajează în privinţa biletelor, personalului locaţiilor, voluntarilor şi transportului. Prin urmare, cred ca sărbătorirea deschiderii Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 la 23 iulie 2021 este ideală”.
Comitetul Internaţional Olimpic şi organizatorii japonezi au anunţat luni reprogramarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo între 23 iulie şi 8 august 201, în timp ce Jocurile Paralimpice vor avea loc în perioada 24 august – 5 septembrie 2021, tot în capitala niponă.