Lars Peterson, președintele Ikea a declarat pentru NBC News că producerea și comercializarea dulapurilor Malm va fi oprită imediat, iar clienților care au cumpărat deja produsul li se va înapoia întreaga sumă plătită.

Mai mulți clienți au confirmat că dulapurile și rafturile sunt instabile dacă nu sunt ancorate bine de perete.  Vă rog să le scoateți din casă, a spus acesta pentru postul de televiziune american.

Acest apel din partea retailerului de mobilă vine la patru luni după ce un băiețe de aproape 2 ani a fost strivit de un dulap cu 6 rafturi, acesta fiind a treia victimă care a pierit în acest fel de la lansarea produsului în 2014. 

Tot în 2014, un alt copil a fost ucis de dulapul Malm. Mama sa l-a găsit fără suflare sub obiectul de 60 de kilograme, iar un al treilea băiețel  a murit la spital după ce un produs din aceeași linie a căzut peste el. 

Protecția Consumatorului a emis un raport în care se arată că anul trecut, la fiecare 24 de minute, un copil este internat la spital din cauza accidentelor produse de corpurile de mobilă Ikea, iar victime tot din rândul copiilor se raportează săptămânal.