Evenimentul Zilei > International > Decizia de ULTIMĂ oră a justiției italiene cu privire la Silvio Berlusconi
Decizia de ULTIMĂ oră a justiției italiene cu privire la Silvio Berlusconi

Decizia de ULTIMĂ oră a justiției italiene cu privire la Silvio Berlusconi

Veronica Lario, fosta soţie a premierului italian, trebuie să primească suma de 1,4 milioane de euro pe lună, decizia fiind luată în cadrul procesului de partaj al celor doi, relatează Corriere della Sera.

Astfel, magistrații de la Tribunalul din Monza (Milano) au respins cererea avocatului fostei soții a lui Berlusconi privind o indemnizaţie lunară de trei milioane de euro.

"Veronica Lario, învinsă în procesul de partaj cu Silvio Berlusconi: va primi «doar» 1,4 milioane pe lună", a titrat ironic cotidianul Corriere della Sera.

În 2012, Tribunalul din Milano stabilea ca Veronica Lario să primească aproximativ trei milioane de euro pe lună (100.000 de euro pe zi), cuantumul indemnizaţiei ridicându-se la 36 de milioane de euro pe an. Silvio Berlusconi va păstra întregul patrimoniu imobiliar, inclusiv Vila Arcore, estimată la 78 de milioane de euro şi situată în localitatea Macherio (provincia Monza, o zonă de lux la periferia nordică a oraşului Milano).

Veronica Lario (în vârstă de 58 de ani) a intentat divorţ de Silvio Berlusconi (78 de ani) în mai 2009, după 19 ani de căsătorie şi după o serie de aventuri extraconjugale ale liderului politic italian care au culminat cu participarea acestuia la petrecerea de majorat a unei adolescente, Noemi Letizia.