Victima tocmai se întorsese de la un spital după ce a fost testată negative pentru noul coronavirus. Ea s-a oprit pe o bacă, în fața locuinței și a devenit, dintr-o dată foarte agitată. Înregistrarea redă starea de suferință a femeii și intervenția câtorva martori care au încercat să-i ofere primul ajutor. Ea s-a stins în câteva minute, înainte ca ambulanța solicitată de urgență să-și facă apariția.

Potrivit autorităților ruse, femeia a murit la câteva ore de la externarea din spital. Aceasta trecuse prin niște investigații, fiind suspectă de pneumonie. În urma rezultatului negativ pentru coronavirus, aceasta a fost lăsată să părăsească instituția medicală. Cauzele morții ar fi fost o insuficiență cardiacă, dar și organele afectate din cauza consumului de alcool.

Responsabilii departamentului de sănătate publică au negat că decesul ar fi avut drept cauză contaminarea cu noul coronavirus.

Până în prezent, în Rusia au fost testate pozitiv 47.121 de persoane, iar 405 au murit. În Moscova, aproximativ 60% dintre cei contaminați sunt asimtomatici și sunt tratați la domiciliu.