Evenimentul Zilei > Actualitate > Decapitare în Ajunul Anului Nou. Șeful IPJ Vâlcea a rămas și fără permis, și fără funcție
Decapitare în Ajunul Anului Nou. Șeful IPJ Vâlcea a rămas și fără permis, și fără funcție

Decapitare în Ajunul Anului Nou. Șeful IPJ Vâlcea a rămas și fără permis, și fără funcție

Ministru Afacerilor Interne Marcel Vela l-a demis, marți, pe șeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, comisarul Sorin Oară, după ce acesta l-a trimis la videoconferința cu prefecții pe adjuncul său. Comisarul se află în concediu de odihnă.

Reamintim că, pe 28 decembrie, Sorin Oară a rămas fără permis de conducere după ce a fost prins în ziua de Crăciun de poliţiştii din Horezu circulând cu o viteză de 125 de km/oră, mult peste limita legală.

La videoconferința cu prefecții de marți dimineața, ministrul Marcel Vela s-a declarat deranjat de faptul că IPJ Vâlcea este reprezentat de adjunctul instituţiei.

„Spuneţi-i că pentru că nu e la videoconferinţă, pentru că nu a manageriat bine cele 23 de acte de ultraj, pentru că circulă cum circulă – am înţeles că e a doua oară când încalcă Codul rutier, nu? – spuneţi-i că acum, aici, l-am demis. Prima demitere online făcută de ministru pentru un inspector-şef”, a afirmat Marcel Vela.

Redăm dialogul din timpul videoconferinței

Ministrul Marcel Vela: Cum stați cu faptele de ultraj ale interlopilor la adresa poliţiştilor. Aţi avut opt anul acesta şi data trecută aţi raportat opt şi nu aţi spus şi de cele 15 de anul trecut, care împreună făceau 23. Aţi mai avut cazuri?

Adjunctul IPJ Vâlcea: Sunt adjunctul şefului IPJ. Raportez că nu am mai avut fapte de ultraj. Conducerea IGPR a dispus control şi au fost lămurite aceste aspecte.

Ministrul Marcel Vela: Cum adică lămurite? Am văzut poliţişti bătuţi de 23 de ori.

Adjunctul IPJ Vâlcea: Vizavi de acele disfuncţionalităţi urmează să fie dispuse măsuri pentru remediere.

Ministrul Marcel Vela: Unde e inspectorul-şef?

Adjunctul IPJ Vâlcea: Raportez că e liber, domnule ministru.

Ministrul Marcel Vela: Liber? Păi ce, voi sunteţi arestaţi acolo?

Adjunctul IPJ Vâlcea: Are zile de concediu.

Ministrul Marcel Vela: Am înţeles, e obosit. Spuneţi-i că pentru că nu e la videoconferinţă, nu a managerizat bine actele de ultraj, pentru că circulă cum circulă, am înţeles că e a doua oară. Spuneţi-i că acum, aici, l-am demis. Prima demitere online pentru un inspector-șef. Domnul Minoiu de la resurse? Luaţi măsuri: ordin, inspectorul de la Vâlcea destituit.