Cei cinci traficanţi de droguri din Bucureşti au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, după ce la locuinţele lor au fost descoperite aproximativ 1 kg de heroină, substanţe psihoactive şi comprimate de metadonă, dar şi un dispozitiv special de detectare a microfoanelor şi camerelor video ascunse.

Practic, cu ajutorul acestui aparat, infractorii nu puteau fi filmați sau înregistrați video. Dacă cineva încerca să-i filmeze în acțiune, avea surpriza ca atunci când dorea să vizioneze clipul, filmarea era inexistentă sau incompletă – făcându-i pe traficanți adevărați „oameni invizibili”.

În comunicatul emis de DIICOT s-a menționat acest „dispozitiv minune”

„Miercuri, procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti – Serviciul Antidrog, au efectuat 16 percheziţii domiciliare, în Capitală şi judeţul Ilfov, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 1 kg de heroină, 100 de grame de substanţe psihoactive, 58 de comprimate de metadonă, sumele de 23.950 lei şi 1.450 euro, 8 cântare electronice, 11 telefoane mobile şi 11 cartele SIM, o tabletă electronică şi un dispozitiv de detectare a camerelor video şi a microfoanelor disimulate.”, anunță DIICOT.

În cursul zilei de joi, traficanţii vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.