Evenimentul Zilei > Actualitate > Dealerii de droguri din Capitală s-au blindat cu aparatură care-i face invizibili pe stradă!
Dealerii de droguri din Capitală s-au blindat cu aparatură care-i face invizibili pe stradă!

Dealerii de droguri din Capitală s-au blindat cu aparatură care-i face invizibili pe stradă!

Traficanții de droguri s-au blindat cu tehnică de ultimă generație, aparatură specială pe care o folosc doar cei din serviciile secrete. Joi, cinci dealeri de droguri au fost prinși în București, iar gadgeturile pe care le aveau la ei îi făceau să fie „invizibili” pentru oricine.

Cei cinci traficanţi de droguri din Bucureşti au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, după ce la locuinţele lor au fost descoperite aproximativ 1 kg de heroină, substanţe psihoactive şi comprimate de metadonă, dar şi un dispozitiv special de detectare a microfoanelor şi camerelor video ascunse.

Practic, cu ajutorul acestui aparat, infractorii nu puteau fi filmați sau înregistrați video. Dacă cineva încerca să-i filmeze în acțiune, avea surpriza ca atunci când dorea să vizioneze clipul, filmarea era inexistentă sau incompletă – făcându-i pe traficanți adevărați „oameni invizibili”.

În comunicatul emis de DIICOT s-a menționat acest „dispozitiv minune”

„Miercuri, procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti – Serviciul Antidrog, au efectuat 16 percheziţii domiciliare, în Capitală şi judeţul Ilfov, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 1 kg de heroină, 100 de grame de substanţe psihoactive, 58 de comprimate de metadonă, sumele de 23.950 lei şi 1.450 euro, 8 cântare electronice, 11 telefoane mobile şi 11 cartele SIM, o tabletă electronică şi un dispozitiv de detectare a camerelor video şi a microfoanelor disimulate.”, anunță DIICOT.

În cursul zilei de joi, traficanţii vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.