Evenimentul Zilei > Actualitate > De unde are Nicușor Dan bani?! Primele afaceri ale Primarului Capitalei. Vindea…
De unde are Nicușor Dan bani?! Primele afaceri ale Primarului Capitalei. Vindea…

De unde are Nicușor Dan bani?! Primele afaceri ale Primarului Capitalei. Vindea…

Primarul Capitalei Nicușor Dan a vorbit despre tinerețea sa și despre cum a început să producă bani încă de când era student.

Nicușor Dan a povestit cum a făcut primii bani cu blugi și mohair aduse din Turcia, dar și despre prima mașină dată șpagă pentru ca un prieten să obțină o adresă de mail.

„Am fost în Turcia, de două ori la Istanbul. Era vremea când se făcea comerț. Prima dată am fost într-o prospecțiune, am cumpărat blugi și toate astea și mi-am dat seama că cel mai bine merge mohairul”, a povestit primarul Capitalei.

Acesta a vorbit și despre un alt moment marcant din viața sa de student.

„Cred că am câștigat vreo 400 – 500 de dolari și împreună cu un prieten am cumpărat o mașină. Asta se întâmpla în 1991 – 1992. Eram printre puținii studenți care aveau mașină. După aceea am plecat în Franța amândoi, iar la mașina aceasta i-a înghețat apa în radiator. Iar prin anul 1994 sau 1995, mama prietenului meu a dat această mașină spagă pentru a-i fi făcut email”, a adăugat, râzând, Nicușor Dan.

Nicușor Dan, nu este de acord cu închiderea totală a MunicipiuluI București, dar spune că ar putea fi carantinate anumite străzi sau chiar cartiere, acolo unde incidența cazurilor de COVID-19 va fi foarte mare.

Nicușor Dan a subliniat că situația în București este foarte gravă, în condițiile în care 1% din populație s-a îmbolnăvit de COVID-19, dar a precizat că va fi depășită, așa cum s-a întâmplat în luna martie.

„Situația este gravă, în special în București. Am ajuns ca 1% din populație să se fi îmbolnăvit, însă așa cum am reușit să trecem în luna martie, când nu aveam materiale, teste și echipamente, vom fi în stare să trecem peste această situație”, a spus Nicușor Dan.

Primarul General ales al Capitalei a declarat că nu se pune problema închiderii sau a carantinării Municipiului București în totalitate afirmând că acest lucru se va face punctual acolo unde se va consta că sunt focare de infecție. În susținerea celor spuse, Nicușor Dan a adus ca argument faptul că nu există act normativ care să reglementeze carantinarea Bucureștiului în ansamblul său.

„Nu există o reglementare care să ne spună că atunci când se va ajunge la indicele de 3 se va carantin o localitate. Singura măsură prevăzută este este de închidere a școlilor și de introducere a sistemului de învățământ online”, a precizat Nicușor Dan.

El a fost de acord că în următoarea perioadă este foarte posibil ca indicele de contaminare să crească la 3, în Capitală, situație în care, în calitate de primar general va adopta măsurile care se impun, de comun acord cu specialiștii în sănătate publică.