Evenimentul Zilei > Actualitate > De lux sau de prost gust: Cele mai scumpe telefoane din lume
De lux sau de prost gust: Cele mai scumpe telefoane din lume

De lux sau de prost gust: Cele mai scumpe telefoane din lume

Au zeci şi sute de diamante, safire şi rubine. Carcasa este din platină sau aur, iar altele au o tehnologie avansată. Nu le găseşti în magazine şi se fac doar pe comandă.

Companiile producătoare de telefoane s-au orientat şi spre segmentul de lux, pentru cei cărora nu le pare rău că dau peste 5 milioane de euro pentru un telefon. Iată care este topul celor mai scumpe telefoane din lume, realizat de site-ul most-expensive.com.

 1. iPhone 4 Diamond Rose Edition – 8 milioane dolari Pe carcasa din aur roz a celui mai scump telefon din lume sunt încrustate 500 de diamante, iar navigatorul principal al telefonului este un diamant, roz, de 7,4 karate, a cărui valoare este de două milioane de lire sterline. Creat în doar două exemplare, telefonul este ambalat într-o cutie de granit imperial, tot de culoare roz. Realizarea telefoanelor a fost executată de celebrul desinger britanic Stuart Hughes, la cererea unui bogat om de afaceri din Australia.

2. Goldstriker iPhone 3GS Supreme – 3,2 milioane dolari Telefonul are o carcasă de 271 de grame realizată din aur de 22 karate şi un ecran înconjurat de 136 de diamante, fiecare de câte un karat. Butonul de navigare este acoperit cu un diamant de 7,1 karate. Designul telefonului a durat 10 luni şi a fost creat tot pentru un magnat australian. Telefonul vine împachetat într-o cutie realizată dintr-o singură bucată de granit tapetată cu piele.

3. Kings Button iPhone – 2.4 milioane dolari Designerul şi bijutierul autriac Peter Aloisson a realizat carcasa telefonului din aur galben, alb şi roz de 18 karate. 138 de diamante încercuiesc ecranul, iar butonul principal este un diamant alb de 6,6 karate.

4. GoldVish ‘Le Million’ Piece Unique – 1,3 milioane dolari Cartea Recordurilor a certificat acest telefon pe 29 ianuarie 2008. Acest telefon scump, produs de compania GoldVish, a fost proiectat de către designerul Emmanuel Gueit pentru colecţia Illusion. Telefonul este realizat cu o carcasă din aur alb de 80 karate şi este îmbrăcat în diamante de 20 de karate, a căror defecte nu se pot detecta decât cu ajutorul microscopului, de claritate VVS1. Telefonul dispune de Bluetooth, o capacitate de stocare de 2 GB, radio FM, o cameră digitală şi un MP 3 playback. Telefonul este disponibil doar la comandă.

5. The Diamond Crypto Smartphone –1,3 milioane dolari Telefonul este tot o creaţie a designerului Peter Aloisson pentru compania din Moscova – JSC Ancort, acest smartphone are o carcasă din platină decorată cu 50 de diamante, cu tot cu cele opt diamante albastre. Adiţional, logo-ul companiei şi butonul de navigaţie sunt realizate din aur roz de 18 karate. Construit pe Windows CE, telefonul are o rezoluţie înaltă şi un algoritm criptografic de 256. Aparatul are şi funcţii de SMS, MMS, e-mail, Internet, WAP, Java şi chiar un media player.

6. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot – 1 milion de dolari Acest telefon a fost produs în doar trei exemplare. Nu doar că este scump, dar designul este unul de inspiraţie egipăteană, va arăta bine în mâinile unui jucător din Las Vegas. Faţada telefonul este decorată cu diamante negre de 45,5 karate, iar spatele carcasei este realizată din lemn negru african vechi de 200 de ani. Ca şi cum dotările nu erau de ajuns pentru a-l plasa printre cele mai scumpe telefoane din lume, fiecare tastă este tăiată dintr-un safir şlefuit. Toate aceste materiale luxoase sunt încorporate într-un cadru de 180 de grame de aur.

7. Vertu Signature Cobra – 310.000 dolari Acest telefon arătos a încăput doar pe mâna a opt persoane. Creat de designerul francez Boucheron, Signature Cobra este realizat cu două diamante, două smaralde şi 439 de rubine. Pentru cei care nu sunt atât de bogaţi pentru a-şi permite un Signature Cobra, au mai fost create 26 de aparate Signature Python, dar fără rubine, fiecare la preţul de 115.000 de dolari. Faţada ambelor modele este încadrată de şerpii de la care au primit numele.

8. Sony Ericsson Black Diamond – 300.000 dolari Preţul acestui telefon vinde defapt din tehnologia folosită pentru crearea lui, nu din briliantele folosite. Tehnologia OLED de sub carcasa din policarbonat, care acoperă tot aparatul, îi dă ecranului de 4 megapixeli o înfăţişare fără cadru. Luciul de oglindă îi dă un aer futuristic.

9. iPhone Princess Plus – 176.400 dolari Telefonul şi-a primit numele de la tăietura Princess utilizată pentru 138 din cele 318 diamante de pe suprafaţa acestuia. Celelalte 180 de diamante de pe telefon au tăietură de briliant. În total, setul de diamante ale telefonul are 17.74 karate, într-o carcasă de aur alb de 18 karate. Versiunea “Brilliants only” a fost vândută pentru suma de 66.150 de dolari.

10. Nokia 8800 Arte with pink diamonds – 134.000 dolari Creat de Peter Aloisson, acest telefon din aur alb de 18 karate are peste 680 de diamante albe şi roz cu un total de peste 21,5 karate. Printre funcţiile telefonului se numără şi o cameră foto de 3,15 MP cu autofocus şi video, un music player, Bluetooth şi voice memo.


FENOMENAL. Cum îi ajută delfinii pe oameni să pescuiască. Nu se aruncă plasele decât la semnalul acestor mamifere inteligente | Galerie Foto şi Video

Delfinii îi ajută pe localnici să pescuiascăRelaţia specială s-a format de-a lungul timpuluiDelfinii direcţionează peştii exact acolo unde sunt pescariiDelfinii le semnalează oamenilor printr-o scufundare spectaculoasă când să arunce plasa

 

 

 


Maniacul care a creat ISIS. Brutalitatea lui medievală a fost prea mult chiar şi pentru Al Qaida | Galerie Foto şi Video

Maniacul care a creat ISISAbu Musab al-ZarqawiDifuzare ISIS: decapitarea ostaticului american Nicholas Berg