De la SRI la puşcărie! Colonelul Silviu Deatcu, 4 ani de închisoare cu executare FOTO

De la SRI la puşcărie! Colonelul Silviu Deatcu, 4 ani de închisoare cu executare FOTO

Colonelul Silviu Deatcu, fost șef al SRI Prahova, a fost judecat pentru ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Colonelul SRI a lovit mortal în decembrie 2017 o femeie de 35 de ani, în apropierea unei treceri de pietoni. Accidentul a avut loc pe DN1, în dreptul localității Tâncăbești, iar Deatcu avea în acel moment o alcoolemie de 0,43 ml/l alcool pur în aerul expirat.

Aurelia, o tânără mămică din Tâncăbeşti, a fost spulberată pe o trecere de pietoni de maşina condusă de colonelul Silviu Deatcu, şeful SRI Prahova.

Ne puteți urmări și pe Google News

Victima traversa șoseaua, a fost lovită de un autoturism care venea din direcția Ploiești către București. Nu se poate stabili în momentul de față dacă traversa pe trecere. Cert este că e o trece în apropierea locului accidentului însă urmează să se stabilească acest lucru în urma unei expertize, a declarat atunci Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov.

Curtea Militară de Apel Bucuresti l-a condamnat pe fostul şef al SRI Prahova, colonelul Silviu Deatcu, la 4 ani închisoare cu executare. La fond, Tribunalul Militar Bucureşti îi dăduse lui Deatcu 2 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare.

Minuta Curţii Militare de Apel Bucureşti în dosarul 79/753/2019

“In temeiul art. 421 pct.2 lit. a din Codul de procedura penala admite apelurile declarate de Parchetul Militar de pe langa Tribunalului Militar Bucuresti, inculpatul col. DEATCU SILVIU DUMITRU, partea civila OBREJA GEORGETA si partea responsabila civilmente S.C. Omniasig – Vienna Insurance Group S.A. impotriva sentintei penale nr. 150/25.11.2019 a Tribunalului Militar Bucuresti. Desfiinteaza, in parte, sentinta penala atacata si in fond, rejudecand:

Descontopeste pedeapsa rezultanta de 2 ani si 10 luni inchisoare si 3 ani interzicerea exercitarii dreptului prev. de art.66 alin.1 lit. i) C.pen. aplicate inculpatului col. DEATCU SILVIU DUMITRU in pedepsele ei componente, pe care le repune in individualitatea lor.

Majoreaza pedeapsa principala aplicata inculpatului col. DEATCU SILVIU DUMITRU pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, prev. de art. 192 alin. 1 si 2 Cod penal, de la 2 ani si 6 luni inchisoare la 3 ani si 8 luni inchisoare. Conform art. 38 alin.1 – 39 alin.1 lit. b din Codul penal contopeste aceasta pedeapsa cu pedeapsa de 1 an inchisoare aplicata inculpatului pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal, stabilind pedeapsa mai grea, de 3 ani si 8 luni inchisoare, la care adauga sporul de 4 luni inchisoare, inculpatul col. DEATCU SILVIU DUMITRU urmand sa execute pedeapsa rezultanta de 4 ani inchisoare. Mai multe detalii despre acest caz puteţi citi AICI.