Spania are, în prezent, peste 4200 de cazuri active, iar 120 de persoane au murit.

Unul dintre cei infectați cu coronavirus este și Fernando Perez, zis Camaron. El a fost declarat de către autoritățile spaniole, „pacientul zero”

Camaron fost la o înmormântare făcută în stilul etniei din care face parte, etnie romă, în localitatea Vitoria și apoi a făcut un grătar.

De aici a început calvarul. Niște tipi în costume de război chimic au venit la poartă, după care l-au dus la spital.

„Zici că eram terorist, să mor! Mai bine mă băgau la pârnaie!”. „Pacientul zero”. „Mi-au strigat că din cauza mea au decretat stare de urgență!” a spus Fernando

„Tată, am avut o îngropăciune în Țara Bascilor. Pe 23 februarie. Cum e la noi, la țigani, au venit rubedenii, prieteni, oameni de pe stradă. Unii erau din Haro, alții din Alava, alții de la Madrid. Nu-i știam pe toți. Nu știam nimic! Ziceam că virusul ăsta, corona și mai nu mai știu cum, e ceva lejereanu, ca o gripă, ca o răceală.

Au sosit și unii din afară. De fapt, o singură familie, din Italia. Îmi aduc aminte că s-a tușit mult, dar nu pot zice exact cine horcăia”, spune „Crevete”.

„Ne-am pupat, ne-am îmbrățișat, a tirat-o fiecare spre casa lui. Unii într-acolo, alții într-acolo. Fiecare pe drumul lui”, povestește bărbatul.

A ajuns acasă, a pus-o de un grătar.

„Pentru pomană, tată, pentru pomană!” Iar s-a lăsat cu alai. Cinci zile s-a simțit rău. S-a dus târziu la „Hospital Santiago Apostol de Miranda de Ebro”.

Pe data de 1 martie s-a trezit, apoi, la poartă, cu niște băieți îmbrăcați ca de război chimic.

„M-au săltat, deși eu urlam că nu vreau!”, adaugă „Pacientul zero” din Spania.

În perioada de cinci zile, adică, de la înmormântare pănă a fost internat în spital, coronavirusul explodase în zonă: 259 de cazuri, potrivit antena3.ro