Lingvistul, în vârstă de 54 de ani, şi-a folosit o parte din cunoştinţele de limba germană pentru a comite 17 jafuri în Austria. Vineri, instant din Viena l-a condamnar la 12 ani şi jumătate de închisoare, scrie Agerpres.

Lingvistul a jefuit bănci, oficii poştale şi farmacii între 2009 şi 2018 – în cea mai lungă serie de jafuri comise de un singur individ în această ţară de limbă germană, relatează DPA, citat de Agerpres.

„Nu am văzut nicio altă posibilitate”, a mărturisit lingvistul, în vârstă de 54 de ani.

Motivul pentru care bărbatul s-a apucat de jefuit este pentru că nu și-a găsit un serviciu ca și traducător de germană-suedeză în țara natală, după cum a mărturisit în fața jurațiloc austrieci.

Până să vină la jefuit în Austria, bărbatul a fost implicat în diverse infracţiuni în Suedia şi Danemarca, însă a ales să nu jefuiască niciodată vreo bancă în aceste ţări deoarece a crezut că ar fi prea dificil.

După ce a citit însă un raport online care descria băncile austriece drept nişte ţinte uşoare, bărbatul a pus la cale un plan pentru a-şi muta activităţile în această ţară.

La prima sa incursiune în Austria, bărbatul s-a înarmat cu un pistol cu gaz şi o pancartă pe care scria „Jaf! Înmânează banii!” în limba germană.

Folosind transportul public, el a călătorit din Scandinavia, prin Germania spre Austria în mod regulat, adunând de-a lungul anilor din jafuri suma relativ modestă de 186.000 de euro, mai scrie Agerpres.

Suedezul a fost prins după ce o populară emisiune dedicată unor cazuri reale de infracţiuni a relatat despre el anul trecut. Angajatul unui centru de depozitare din Berlin l-a recunoscut pe cel prezentat drept suspect ca fiind unul dintre clienţii săi.