Evenimentul Zilei > Economie > De la 1 septembrie, românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur cu dobânzi de până la 4,15% pe an
De la 1 septembrie, românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur cu dobânzi de până la 4,15% pe an

De la 1 septembrie, românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur cu dobânzi de până la 4,15% pe an

Ministerul Finanţelor a anunţat marţi că emite, începând cu 1 septembrie, trei noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi de până la 4,15% pe an.

Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

”Ministerul Finanţelor emite, începând cu 1 septembrie 2021, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi de 3,25%, 3,75% şi 4,15%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată”, a informat ministerul.

Titlurile de stat pot fi cumpărate: între 1 – 28 septembrie de la unităţile Trezoreriei Statului şi între 01 – 27 septembrie 2021 pentru mediul urban şi 1 – 24 septembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Naţională Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe şi al Poştei Române.