Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > De ce tace SRI în Scandalul Vacanțele de lux ale generălesei Elenan Iftode? Pentru că nu SRI mi-a dat pozele ca să le public
De ce tace SRI în Scandalul Vacanțele de lux ale generălesei Elenan Iftode? Pentru că nu SRI mi-a dat pozele ca să le public

De ce tace SRI în Scandalul Vacanțele de lux ale generălesei Elenan Iftode? Pentru că nu SRI mi-a dat pozele ca să le public

Pe cristoiublog.ro, de vineri, 20 ianuarie 2017, am postat textul intitulat Din ciclul Vacanţele de lux ale Arhanghelilor anticorupţie. Azi: General de Brigadă SRI, Elena Istode, şefa acoperiţilor.

Sprijinit de fotografii înfăţişînd-o pe generăleasa SRI în plină petrecere de vacanţe de lux la Monte Carlo şi Cannes, plătită de controversatul om de afaceri Cristian Rizea, textul atrăgea atenţia asupra incompatibilităţii absolute între înalta funcţie deţinută de Elena Istode în SRI şi datul în stambă, în decor de lux, cu un om de afaceri.

Nu numai pentru că la vremea respectivă Elena Istode răspundea tocmai de Corupţia oamenilor de afaceri precum Cristian Rizea, dar şi petnru că un ofiţer SRI e imaginat de opinia publică ducînd o viaţă modestă, arsă de gîndul datoriei de îndeplinit.

Din punctul meu de vedere, imaginile dezbătute şi de Victor Ciutacu la România tv, reluate de site-uri (cele care nu fac parte din Divizia Presă, condusă în prezent tocmai de generăleasa Elena Iftode) sînt infinit mai puternice  în exactitatea lor acuzatoare decît dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă despre Florian Coldea.

În cazul Florian Coldea ni s-a prezentat un pliant, folosit de „fugar” pentru a justifica teza petrecerii în Seychelles a unei vacanţe împreună cu familia Coldea.

În sine, pliantul nu era o dovadă.

De remarcat că Sebastian Ghiţă n-a zis o clipă că el i-a plătit lui Florian Coldea această vacanţă.

Şi, mult mai important, în presă n-a apărut nici o fotografie cu Florian Coldea de gît cu Sebastian Ghiţă.

Nu pun la îndoială dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă.

Spun doar atît:

Că, spre deosebire de cazul Florian Coldea, în care opinia publică s-a confruntat doar cu bănuieli, în cazul Elena Istode avem de a face cu dovezi zdrobitoare:

Fotografiile din vacanţa de lux şi recunoaşterea de către Cristian Rizea, la emisiunea lui Victor Ciutacu, că generăleasa a petrecut mai multe vacanţe de lux cu el şi soţia, ca  prietenă a soţiei, că şedea în apartamentul închiriat de Cristiain Rizea la Monte Carlo şi că el îi plătea, cu excepţia biletului de avion, toate facilităţile.

Dacă Cristian Rizea are sau nu dreptate e lipsit de importanţă.

Importanţă are că fotografiile o surprind pe o generăleasă SRI, una dintre cele mai importante din Serviciu, în flagrant delict de petrecere a unei vacanţe de lux împreună cu un controversat om de afaceri.

În cazul Florian Coldea, SRI s-a sesizat şi, potrivit Comunicatului, s-a declanşat automat Comisia internă de verificare.

În cazul Elena Iftode, SRI tace.

Au trecut de la dezvăluirile mele și ale lui Victor Ciutacu peste 12 ore.

La un asemenea Scandal, mă așteptam ca SRI să reacționeze imediat,  anunțînd constituirea Comisiei de verificare sau dezmințind dezvăluirile.

Dinspre SRI n-a venit pînă acum ( ora 13, 30) cînd postez textul, nici un semn.

Tace SRI.

Tac şi ofiţerii acoperiţi din presă, nemaipomenit de vocali cînd e vorba de corupţia altora, decît şefa lor, Elena Istode.

De ce asta?

Şi eu şi Victor Ciutacu am făcut rost de fotografii pe cont propriu.

Nu ni le-a dat Eduard Hellvig, ca în cazul lui Florian Coldea, ca să-şi poată executa Klaus Iohannis un aghiotant care nu i-a ţinut paltonul.

Cu atît mai mult tace SRI, cu cît Elena Istode are treabă zilele acestea.

O spune Victor Ciutacu pe blogul său.

Ca şefă a acoperiţilor, răspunde de manifestaţiile de stradă ale tinerilor frumoşi şi liberi şi de campania isterică dusă de Divizia Presă împotriva grațierii.

După publicarea fotografiilor, făcută pe cont propriu şi nu pe contul actualei conduceri a SRI, am început să primesc noi date despre eroina vacanţelor de lux.

Cineva mi-a atras atenţia asupra unei Declaraţii făcute de Valer Marian, în 14 septembrie 2016, despre Elena Istode, zisă şi Anaconda. La vremea respectivă Declarația nu mi-a atras atenția, deoarece habar n-aveam de existența pe lumea asta a unei persoane numite Elena Istode.

Pentru cititorii mei redau acest text.

Țin să repet:

Aparține unui senator al României și a fost citit ca intervenție parlamentară în plenul Senatului. Întreaga responsabilitate a afirmațiilor aparține senatorului. Îi reproduc aici textul, deoarece el poate aduce date despre un caz asupra cărui SRI păstrează o tăcere suspectă:

 „Generăleasa Emilia Istode, poreclită Anaconda, a fost adusă şi promovată pe bază de relaţii de amantlac şi pe favoruri sexuale. Emilia Istode şi Elena Cristina Posastiuc au fost denumite generălesele lui Traian Băsescu din SRI. Pe de o parte, acestea au fost avansate la gradul de general de fostul preşedinte al României, în primăvara anului 2012, fiind primele femei general din SRI. Sub presedintia lui Băsescu, Iftode a fost promovată şef al Direcţiei Economice, iar Posastiuc şef al Centrului de Surse Deschise. Pe de alta parte, în vara anului 2012, după suspendarea şi declanşarea referendumului de demitere a fostului preşedinte, aceste generălese au condus ca nişte amazoane celula de criză constituită în vederea salvării acestuia, celula care a condus campania de denigrare a adversarilor săi din USL şi de intoxicare şi manipulare a opiniei publice interne şi internaţionale. Conform unor ofiţeri din SRI, atunci au fost săvîrşite acte grave de poliţie politică, în sensul că politicienii etichetaţi vehement anti-Băsescu au avut parte de o minuţioasă investigare şi fişare personală, dupp care unii au fost trecuţi pe liste speciale de potenţiali atentatori iar alţii au primit eticheta VIP, adică agenţi de legătură cu puteri străine, au fost trecuţi pe lista duşmanilor Constituţiei şi au fost ascultaţi, urmăriţi, monitorizaţi, devenind vectori-ţintă pentru SRI.

Referitor la Emilia Istode se cuvine menţionat că a fost racolată de SRI în perioada în care era secretară la o organizaţie sindicală din Giurgiu, după care a urmat şcoala de perfecţionare de la Grădiştea. Niciodată căsătorită, a fost poreclită Anaconda, întrucît a fost implicată în mai multe combinaţii şi chiar scandaluri amoroase cu colegi de serviciu. Ascensiunea ei s-a produs după ce s-a cuplat cu şeful său de la Direcţia Economică, colonelul Sorin Gabriel Cozma, care a divorţat din cauza ei şi a sprijinit-o să fie avansată în grad şi în funcţie. Pînă la urmă, din cauza acestei legături amoroase, colonelul Cozma a fost schimbat din fruntea Direcţiei Economice, fiind numit şef al Direcţiei de Prevenire şi Combatere a Terorismului, dar acesta a reuşit să o impună pe amanta sa în funcţia de şef al Direcţiei Economice. Potrivit unor subalterni, după preluarea funcţiei, Emilia Istode a încercat să se impună în faţa ofiţerilor din subordine adoptînd, datorită lipsei de profesionalism, o poziţie de forţă şi dictat, manifestată prin ameninţări, sancţiuni şi destituiri, care au creat o situaţie extrem de tensionată în unitate. Pentru maiorul Robert Şerban, starea de stres permanent, dublată de un conflict violent cu colonelul Emilia Istode în data de 9 martie 2010, s-a soldat cu un infarct fatal, acesta decedînd în pofida eforturilor de resuscitare depuse de echipa SMURD care a intervenit de urgenţă. Pe de altă parte, în Direcţia Economică a fost instituit un sistem de extorcare de bani de la societăţi comerciale sau de la oameni de afaceri ajunşi în situaţii de dificultate (probleme penale sau de insolvenţă, probleme contractuale, îndeosebi cu statul ş.a.). În această vară generalul Emilia Istode a fost schimbată din funcţia de şef al Direcţiei Economice, primind alte însărcinări conform unui comunicat al SRI.”