De ce să nu dormi cu câinele în pat. Toți proprietarii de animale trebuie să știe asta

De ce să nu dormi cu câinele în pat. Toți proprietarii de animale trebuie să știe asta

Câinele, supranumit „cel mai bun prieten al omului”, simte nevoia de cele mai multe ori, mai ales pe timpul sezonului rece, să se cuibărească lângă stăpân în pat. Cu toate acestea, puțini proprietari de animale conștientizează că acest lucru nu este benefic de nicio parte.

Părerile proprietarilor de animale sunt împărțite atunci când vine vorba despre dormitul alături de prietenii lor necuvântători. Dacă unii consideră că îi relaxează să împartă patul cu un câine sau o pisică, alții sunt de părere că acest obicei le afectează somnul.

Dr. Vsevolod Polotsky, director de cercetare în domeniul somnului şi profesor în cadrul departamentului de medicină de la Facultatea de Medicină a Universităţii Johns Hopkins, consideră că  somnul alături de animalul de companie poate fi dăunător pentru proprietar. Mai exact, calitatea somnului poate scădea simțitor din cauza numeroaselor momente din timpul nopții când prietenul necuvântător simte nevoia să se miște, să latre sau să se plimbe prin pat.

„Animalele pot să se mişte, să latre şi să întrerupă somnul. Somnul la câini (şi pisici) nu este continuu şi, inevitabil, se vor ridica şi se vor plimba pe pat, călcând pe stăpâni. Toată această activitate va duce la fragmentarea somnului", a declarat Dr. Vsevolod Polotsky potrivit CNN.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bineînțeles că la aceste dezavantaje se mai adaugă și părul lăsat de patrupede în pat, dar și mizeria de pe lăbuțe. Mai mult, animalele de companie sunt surse bogate de germeni, paraziți, bacterii, virusuri, acarieni, viermi intestinali, căpușe și multe alte microorganisme care ataca organismul și îl predispun la infecții și boli grave.

Animalul de companie, o posibilă problemă în cuplu

La lista dezavantajelor se mai adaugă și perturbarea relației de cuplu. Uneori unul dintre parteneri vine în relație „la pachet” cu un animal de companie, lucru care pe parcurs s-ar putea să aducă probleme. Mai exact, dacă acesta insistă să-și arate afecțiunea față de prietenul necuvântător și în timpul somnului, viața de cuplu s-ar putea răci în timp.

Mai mult, un câine care doarme cu stăpânul în pat nu-și cunoaște, de cele mai multe ori, locul în familie. Astfel, patrupedul ar putea deveni gelos și chiar agresiv atunci când cei doi stăpâni petrec momente fericite împreună.

La lista dezavantajelor s-ar mai putea adăuga și supraîncălzirea câinelui. Dacă, inițial, dormitul sub pătură alături de stăpân poate să-i placă prietenului necuvântător, pe parcursul nopții animalul de companie s-ar putea simți inconfortabil, moment în care ar începe să se zbată pentru a ieși din pat.