Secretarul de stat Raed Arafat susține că numărul mai mic al românilor infectați cu noul coronavirus se datorează faptului că România a luat măsuri de prevenție mult mai rapid.

„Noi am închis activitățile când eram la un nivel incipient. Și de aici este un impact pe modul de răspândire. Asta nu este o glumă, pentru că și o săptămâna mai devreme poate însemna foarte mult. Așa că rugămintea mea către populație și către sportivi și către toți este să mai aibă răbdare la acest moment. Să nu preseze pentru că presiunile nu vor rezolva nimic la acest moment!”, a declarat Raed Arafat.

„În acest moment, într-adevăr, o relaxare la nivelul sportului înseamnă o relaxare la alte situații, înseamnă că și alții vor veni să ceară relaxări. Deci, mai avem încă un pic de așteptat. Așa am zis și înaintea Paștelui, așa am zis și acum: mai e un pic de așteptat. După asta, normal, încep să se ia măsuri și activitățile mai puțin riscante vor fi primele la care se va da drumul.

Activitățile cu risc mai mare de răspândire vor fi amânate încă o perioada. Oricum, această relaxare va fi făcută treptat. Nu va fi o relaxare făcută brusc și în masă. Ceva treptat, gradual, bazat pe o analiză reală, ce trebuie să fie relaxat și ce încă nu și ce poate fi parțial. Și totuși, mai adaug un lucru, orice măsură de relaxare nu înseamnă că ne vom întoarce la cum eram înaintea apariției acestui virus!”, a mai spus Raed Arafat, citat de romaniatv.net.