Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce nu poate fi mișcată Laura Georgescu din fruntea CNA? GEST FĂRĂ PRECEDENT AL ANGAJAȚILOR INSTITUȚIEI
De ce nu poate fi mișcată Laura Georgescu din fruntea CNA? GEST FĂRĂ PRECEDENT AL ANGAJAȚILOR INSTITUȚIEI

De ce nu poate fi mișcată Laura Georgescu din fruntea CNA? GEST FĂRĂ PRECEDENT AL ANGAJAȚILOR INSTITUȚIEI

La un an de la scandalul declanșat de Laura Georgescu în Consiliul Național al Audiovizualului, șefa CNA rămâne în fruntea instituției

Vocea Străzii a ajuns și la CNA. Doi membri ai Consiliului,  Valentin Jucan și Florin Gaberea, cer demisia Laurei Georgescu din funcția de președinte al instituției. Cei doi au afişat mai multe mesaje pe birou: „Membru CNA nejudecat penal”, iar angajații strâng semnături prin care se cere demisia Laurei Georgescu. Cel mai contestat președinte al Consiliului continuă însă să rămână în fruntea instituției chiar dacă forul audiovizual și-a pierdut aproape total credibilitatea.

Mai mult, Valentin Jucan a blocat azi desfasurarea sedintei CNA, cerand demisia Laurei Georgescu si difuzand la volum maxim o inregistrare audio din Piata Universitatii. Membrii CNA au parasit sala de sedinta. Valentin Jucan spune ca va bloca CNA pana la demisia/demiterea Laurei Georgescu sau dizolvarea intregului Consiliu.

Sedinta s-a suspendat, dar aproape toti membrii CNA s-au facut zid in jurul Laurei Georgescu. Sper ca Valentin Jucan sa revina cu amanunte din aceasta sedinta. Cum nici dupa un an de la votul CNA ca sedintele sa fie transmise online, acest lucru nu se intampla, nu avem alta posibilitate de a vedea si auzi argumentele membrilor CNA decat daca un membru pune la dispozitie inregistrarile proprii ale sedintelor.

Până acum, pentru demisie au semnat un număr de 22 de angajați și trei membri CNA: Florin Gabrea, Valentin Jucan și Răsvan Popescu.

„Prezența, în continuare, a Laurei Georgescu în fruntea CNA, după mai bine de un an de scandal, este de neacceptat. Este trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, a dovedit un comportament nedemn pentru funcția pe care o ocupă, a ignorat toate contestările noastre și ale Parlamentului, ceea ce a condus acum la reacțiile protestatarilor din Piața Universității care i-au cerut demisia. Cunoscând-o, deja, atât de bine pe Laura Georgescu, sunt sigur că nu va face acest gest caracteristic unui om demn, cu atât mai mult cu cât unii dintre membrii CNA o tolerează. Practic, în ultimul an, au fost epuizate toate modalitățile prin care fireasca demisie a Laurei Georgescu putea fi obținută, de la cele cordiale la cele vehemente.

Mă văd nevoit, așadar, să recurg la un ultim gest, extrem: blocarea ședințelor CNA până la retragerea din funcție a Laurei Georgescu sau până la dizolvarea  Consiliului. În fiecare ședință, voi difuza la volum maxim înregistrarea cu "vocea străzii" astfel încât lucrările să nu se mai poată desfășura. Nu doresc să provoc neplăceri nimănui, cu atât mai puțin radiodifuzorilor. De aceea, îmi cer scuze anticipat tuturor celor ce vor fi afectați de gestul meu extrem, însă starea în care se află CNA, de la instalarea în funcție a Laurei Georgescu, nu mai poate continua.
Voi încheia această formă extremă de protest NUMAI ATUNCI CÂND va demisiona Laura Georgescu sau întregul Consiliu va fi dizolvat.
Nu mă interesează păstrarea mandatului cu prețul păstrării și a Laurei Georgescu în funcție, cu atât mai puțin mă interesează alte poziții în cadrul CNA.
Protecția politică de care beneficiază președinta CNA, atât în rândul membrilor Consiliului, cât și în rândul parlamentarilor trebuie să se oprească.
Fie se produce o schimbare majoră la CNA, fie actualul Consiliu trebuie să fie dizolvat”, a explicat Valentin-Alexandru JUCAN într-un comunicat.

FOTO. Doi membri CNA au apărut cu mesaje pe birou: „Membru CNA nejudecat penal”. Angajații strâng semnături prin care se cere demisia Laurei Georgescu – See more at: http://www.paginademedia.ro/2015/11/foto-doi-membri-cna-au-aparut-cu-mesaje-pe-birou-membru-cna-nejudecat-penal-angajatii-strang-semnaturi-prin-care-se-cere-demisia-laurei-georgescu/#sthash.qdOnYlMk.dpuf