Evenimentul Zilei > Sport > De ce nu mai este Victor Pițurcă antrenor. De 3 ani a renunțat la responsabilități
De ce nu mai este Victor Pițurcă antrenor. De 3 ani a renunțat la responsabilități

De ce nu mai este Victor Pițurcă antrenor. De 3 ani a renunțat la responsabilități

Victor Pițurcă (66 de ani) s-a despărțit de CSU Craiova și nu a mai antrenat nicio echipă. Acesta a explicat de ce nu a mai semnat alt contract, dar și în ce direcție va merge cariera sa.

Victor Pițurcă (66 de ani) își începea ultimul mandat de antrenor în urmă cu 3 ani, septembrie 2019. După 4 luni, în ianuarie 2020, el a plecat de la  CSU Craiova, iar de atunci nu a mai antrenat alte echipe.

Cu toate că avea o reputație foarte bună, 3 mandate de selecționer la prima reprezentativă a României, dar și la echipe importante de club precum Steaua, FCU și CS Universitatea, Victor Pițurcă nu a mai vrut să antreneze de aproape 3 ani.

Întrebat dacă a fost ofertat în ultima perioadă, Pițurcă a răspuns afirmativ, dar a declarat că nu a fost încântat de propuneri. El a precizat că își dorește să fie antrenor pentru o echipă faimoasă din străinătate.

„Nu mă reține nimic, dar până acum nu am primit o ofertă care să mă oblige să accept. Altfel aș fi acceptat cu siguranță.

sursa: arhivă EVZ

Am avut contact numai cu echipe mici, nu accept să lucrez la nivelul ăsta. Mă refer la echipe din străinătate, nu se mai pune problema să antrenez în țară, e închis subiectul. Aș accepta numai o ofertă de nerefuzat”, a afirmat Pițurcă la Pro Arena.

Victor Pițurcă nu mai antrenează pe bani puțini

Faimosul antrenor a mai declarat: „Am primit un telefon să merg antrenor la o echipă din Arabia Saudită, o echipă de mijlocul clasamentului, bună”, pe care a refuzat-o pentru că nu avea ca obiectiv succesul suprem, câștigarea titlului.

Pițurcă adăuga că „nu mă interesează salarii de 15-20 de mii, ultima dată în Arabia Saudită am avut salarii de 200-300 de mii de euro pe lună”.

El a explicat și de ce a încheiat colaborarea cu CSU Craiova. „Motivul gestului meu este cel pe care l-a anunțat și conducerea în comunicatul oficial. Nu m-au susținut pentru a putea câștiga titlul! E singurul lucru care m-a determinat să plec. Eu am spus de la început că singurul obiectiv care mă interesează e să câștig campionatul, nimic altceva.

Eu n-am venit la Craiova ca să fiu pe locul doi, locul trei. Doar titlul era ținta mea, deși în contract era prevăzut că trebuie să prind un loc de cupă europeană”, a spus Pițurcă, potrivit GSP.